Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis noslēdzis trīs gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Tampabejas "Lightning", vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Gudļevskis noslēdzis divvirzienu līgumu ar Tampabejas komandu, un, visticamāk, sezonu sāks kādā no zemākajām Ziemeļamerikas līgām. "Lightning" sistēmā ir Amerikas hokeja līgas (AHL) komanda Sirakūzas "Crunch" un Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) klubs Floridas "Everblade".

Jau vēstīts, ka pēc teicami aizvadītā pasaules čempionāta, kur Gudļevskis valstsvienības rindās piedzīvoja debiju šāda mēroga sacensībās, latviešu vārtsargu NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās Tampabejas "Lightning". Pēcāk viņš devās uz vienības treniņnometni, lai pierādītu savu varēšanu.

Vēlāk Gudļevskis izvēlējās atstāt KHL Latvijas komandu Rīgas "Dinamo", ar kuru spēkā bija līgums uz vienu sezonu, lai jau šogad cīnītos par iespēju spēlēt NHL.

Vārtsargs līgumu ar "Dinamo" noslēdza 2010. gada vasarā, un iepriekšējās trīs sezonas aizvadīja jauniešu komandā HK "Rīga", spēlējot MHL čempionātā, kopumā regulārajā čempionātā aizvadot 145 spēles (92.2% atvairītu metienu, vidēji zaudēti 2,21 vārti, 11 sausās spēles) un 10 "play-off" mačus (85.0% atvairītu metienu un vidēji 4,71 zaudēti vārti). Iepriekšējā sezonā Kristers Gudļevskis debitēja arī Rīgas "Dinamo" sastāvā, KHL čempionātā piedaloties divās spēlēs (82:27 minūtes), kurās atvairīja 92.1% metienu un vidēji zaudēja 2,18 vārtus.

Aizvadītajā sezonā Kristers Gudļevskis izcīnīja vietu Latvijas izlases vārtos, pasaules čempionātā sargājot vārtus četrās spēlēs (92.5% atvairītu metienu un vidēji 2,22 zaudēti vārti) un pelnīti tika atzīts par vienu no 3 labākajiem spēlētājiem Latvijas izlases sastāvā visā turnīrā. Pirms tam viņš ir spēlējis arī Latvijas U20 un U18 izlašu sastāvos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!