Foto: AP/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā vēlreiz laukumā devās uz maiņu, taču nespēja glābt viņa pārstāvēto Tampabejas "Lightning" komandu no zaudējuma gan mačā, gan visā sērijā.

"Lightning" izslēgšanas spēļu pirmās kārtas sērijas ceturtajā mačā ar rezultātu 3:4 (0:2, 1:1, 2:1) piekāpās Monreālas "Canadiens", sērijā līdz četrām uzvarām zaudējot ar 0-4 un izstājoties no Stenlija kausa.

"Lightning" vārtos mača sākumā stājās Anders Lindbaks, kurš atvairīja 17 no 20 pretinieku metieniem, taču viņš mača 26.minūtē pie rezultāta 1:3 tika nomainīts. Laukumā devās Gudļevskis, kurš mačā iesaistījās pietiekami veiksmīgi. Latvietis tika galā ar 16 no 17 pretinieku metieniem, tomēr spēles pēdējā minūtē mazākumā ielaida mača izšķirošos vārtus.

Šī bija otrā reize četrās Stenlija kausa spēlēs, kad Gudļevskim bija jānomaina Lindbaks. Iepriekš tas notika sērijas otrajā mačā.

Tampabejas komandas labā vārtus guva Ondrejs Palats, Viktors Hedmans un Tailers Džonsons, bet uzvarētājiem precīzi meta Daniels Briērs, Larss Ellers, Brendans Galagers un Makss Pačioreti, kurš pamatlaika pēdējā minūtē guva "Canadiens" uzvaras vārtus.

Šajā sezonā Tampabejas "Lightning" vārtus Gudļevskis sargājis trīs mačos - vienu reizi regulārajā čempionātā, divas - izslēgšanas mačos - kopumā laukumā pavadot 99 minūtes un 29 sekundes, atvairot 54 metienus un ielaižot četrus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!