Foto: AP/Scanpix

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis traumas dēļ izlaidīs pagājušās sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālistes Tampabejas "Lightning" pirmssezonas treniņnometnes sākumu, ceturtdien atklājis vienības ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans.

"Viņam ir neliela ķermeņa augšdaļas trauma. Uzņemt metienus viņš varēs nākamās nedēļas beigās," vietējais žurnālists Ēriks Erlendsons citē Aizermanu.

Kā prognozējis Aizermans, Gudļevskis būs gatavs pirmssezonas pārbaudes spēlēm, bet ne pirmajai.

Kā zināms, Gudļevskis traumu guva otrdien "Lightning" jauno talantu komandas sastāvā.

Savukārt "Lightning" komandu pārstāvošajam krievu vārtsargam Andrejam Vasiļevskim mēneša sākumā tika veikta operācija, lai likvidētu asins sarecējumu, kas bija izveidojies netālu no viņa kreisā atslēgas kaula. Viņš būs spējīgs atgriezties uz ledus vien pēc 2-3 mēnešiem.

Ceturtdien sākusies "Lightning" komandas pirmssezonas treniņnometne, un uz to kopā uzaicināti septiņi vārtsargi - Vasiļevskis, Gudļevskis, pamatvārtsargs Bens Bišops un pieredzējušais Rejs Emerijs, kurš centīsies pierādīt savu lietderību. Tāpat treniņnometnē ir Edams Vilkokss un Alens Jorks, kuri pagājušās sezonas laikā tika piesaistīti "Lightning" fārmklubam Sirakjūsas "Crunch", kas spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL), kā arī vien 20 gadus vecais Filips Kadroē.

Pirmo pirmssezonas pārbaudes spēli "Lightning" aizvadīs nākamajā otrdienā, spēkojoties ar Nešvilas "Predators".

Jaunā NHL sezona sāksies 8.oktobrī, kas nozīmē, ka Gudļevskim ir labas izredzes vismaz tās pirmajā mēnesī nokļūt aiz Bišopa muguras.

Kā zināms, pagājušajā sezonā "Lightning" aizkļuva līdz Stenlija kausa finālsērijai, kurā ar 2-4 piekāpās Čikāgas "Blackhawks" komandai. Izšķirošajos mačos Bišops spēlēja ar ieplīsušu labā cirkšņa muskuli, kas vienam mačam lika pieteikt arī Gudļevski.

LETA jau vēstīja, ka uz treniņnometnēm uz NHL komandām pirms jaunās sezonas uzaicināti arī Ņikita Jevpalovs (Sanhosē "Sharks"), Mārtiņš Dzierkals (Toronto "Maple Leafs"), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres") un Ronalds Ķēniņš (Vankūveras "Canucks").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!