Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija seminārs pirmajā dienā otrdien pulcējis ap 80 pašmāju un ārvalstu speciālistu, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Pašlaik 56 gadus vecais Hārtlijs trenera semināru vadīs līdz ceturtdienai. Kanādiešu speciālists teorētiskajās un video nodarbībās dalīsies pieredzē par to, ko nozīmē būt labam trenerim, kā veidot līderus komandā, kāda ir trenera atbildība un efektīvas darba plānošanas metodes. Tāpat viņš stāstīs par video apmācību nozīmību treniņu procesā, īpaši uzsverot mūsdienu modernās hokeja tendences treneru darbā.

Daļēji praktiskās nodarbības tiks vadītas Mārupes ledus hallē, kur Hārtlijs vērsīs treneru uzmanību uz vairākām svarīgām niansēm - nūjas izmantošanas nozīmība aizsardzībā, spēle vārtu priekšā un spēlētāju pozīcija laukumā.

Darbā uz ledus Hārtlijam palīdz arī hokejisti Uvis Jānis Balinskis, kurš veiksmīgi spēlēja nesenajā pasaules čempionātā, Jānis Jaks, Filips Buncis un Toms Andersons.

Šāds augsta līmeņa LHF organizēts seminārs Latvijas hokejā norisinās pirmo reizi vēsturē. Tādēļ arī šajā pasākumā piedalās tik liels skaits treneru, pārstāvot gandrīz visas hokeja skolas.

Pēc trīs dienu semināra katrs dalībnieks saņems sertifikātu par 15 noklausītām apmācību stundām.

Kā otrdien atklāja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, šobrīd ar Hārtliju tiekot veiktas pārrunas par jauna līguma noslēgšanu, taču pagaidām līdz kontrakta parakstīšanai abas puses vēl nav tikušas.

Latvijas valstsvienība Hārtlija vadībā pagājušajā nedēļā noslēdza dalību pasaules čempionātā, izcīnot desmito vietu, kas ir komandas labākais sasniegums kopš 2012 .gada. Latvijas izlase bija ļoti tuvu tam, lai pirmo reizi kopš 2009. gada iekļūtu ceturtdaļfinālā, tomēr pēdējā spēlē nespējot nosargāt uzvaru pār Vāciju, vēlāk tai zaudējot "bullīšu" sērijā, izslēgšanas spēlēs neizdevās iekļūt.

Karjeras laikā Hārtlijs ar panākumiem strādājis Nacionālajā hokeja līgā (NHL), 2001. gadā kopā ar Kolorado "Avalanche" izcīnot Stenlija kausu, kā arī 2015. gadā nosaukts par līgas labāko treneri. Savukārt 2012. gadā viņš kļuva par Šveices čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!