Foto: F64

Latvijas hokeja izlases treneru kolektīvs pārbaudes spēlēs gatavojas ne tikai pasaules čempionātam, bet domā arī par nākamajiem turnīriem, tāpēc iespēja tiek dota arī jaunajiem hokejistiem, atzīst valstsvienības stūrmanis Bobs Hārtlijs.

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, trešdien savā pirmajā pārbaudes mačā savu skatītāju priekšā ar rezultātu 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) piekāpās Somijai.

Vēl pāris dienas atpakaļ Latvijas izlasei pievienojās jaunie uzbrucēji Deniss Smirnovs un Renārs Krastenbergs, kā arī aizsargs Kristiāns Rubīns. Ja 20 gadus vecais Rubīns jau bija spēlējis pieaugušo izlasē, tad deviņpadsmitgadīgajiem Smirnovam un Krastenbergam šī bija debija.

"Pirmais periods bija labs, tomēr spēlē kopumā varēja just, ka Somijas izlasē ir pieredzējušāki spēlētāji, jo īpaši ņemot vērā, ka mums uz šo maču klāt nāca trīs jauni spēlētāji - Krastenbergs, Smirnovs un Rubīns. Bija kļūdas aizsardzībā, kas ļāva pretiniekiem gūt vārtus, savukārt uzbrukumā mums pietrūka izdomas. Somijas izlases spēlētāji bija ātrāki, taču domāju, ka mēs līdz pasaules čempionātam arī kļūsim ātrāki," pēcspēles preses konferencē stāstīja Hārtlijs.

Viņaprāt, jaunie puiši aizvadīja labu maču. Viņš atzīmē, ka Smirnovs ir talantīgs hokejists, kurš smagi strādā, taču jaunajam uzbrucējam ir jākļūst stiprākam.

"Jau iepriekš teicu pēc spēlēm ar Norvēģiju, ka jaunie spēlētāji jūt atšķirību no vīru hokeja, jo pretī nāk profesionāļi. Pēc mačiem ar norvēģiem man vairāki puiši teica, ka nebija gaidījuši, ka spēle būs tik ātra un fiziska. Junioru un koledžu komandās šie puiši spēlē pret vienaudžiem, bet te pretī nāk profesionāli spēlētāji, kuriem ir cits līmenis. Tomēr atkārtošos, ka mēs šajās pārbaudes spēlēs gatavojamies ne tikai pasaules čempionātam Dānijā, bet domājam arī par nākamajiem turnīriem, tāpēc dodam iespēju jaunajiem puišiem," skaidroja Hārtlijs.

Latvijas izlasē par labāko spēlētāju tika nosaukts Gints Meija, kurš šajā mačā pildīja komandas kapteiņa pienākumus.

"Viņš darbojās ar lielu intensitāti, bija labs ātrums, spēja pieturēt ripu, pieņēma pareizus lēmumus. Šī maiņa, kurā spēlēja arī Vitālijs Pavlovs un Gunārs Skvorcovs, labi un smagi strādāja, izveidojot vairākus momentus. Mums svarīgi no savas spēles sistēmas dabūt arī kļūdas, kuras šobrīd pieļaujam. Hokejs ir kļūdu spēle un sastāv no sīkām detaļām. Tie, kas bija pērn komandā, zina sistēmu, bet jaunajiem jāmācās," stāstīja Hārtlijs.

Tāpat Latvijas izlases galvenais treneris atklāja, ka ceturtdien spēlēs Miks Indrašis, bet ar Mārtiņa Karsuma un Miķeļa Rēdliha došanos laukumā vēl netiks sasteigts, jo viņiem jāuzņem sportiskā formā. ."Man atzvanīja Oskars Cibuļskis, kurš tāpat kā Kristers Gudļevskis nākamajā nedēļā tiek gaidīti komandā," teica Hārtlijs.

Kanādiešu speciālists arī solīja, ka izlase uzņems savu sportisko formu, un atzīmēja, ka šī brīža komanda ar jaunajiem un pieredzējušajiem hokejistiem viņam patīkot.

Ceturtdien Latvijas un Somijas hokejisti aizvadīs otro savstarpējo pārbaudes spēli.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvija iesāka ar zaudējumiem 2:3 un 2:6 Norvēģijai, abus mačus aizvadot pagājušās nedēļas nogalē.

Tikmēr Somija pagājušajā nedēļā savās mājās ar 2:3 zaudēja un ar 4:3 uzvarēja Baltkrieviju, abos mačos aizvadot pagarinājumus.

Pēc trešdien un ceturtdien gaidāmajiem pārbaudes mačiem Latvijas izlasei 20.-21.aprīlī sekos divas cīņas viesos pret Slovākiju, kamēr 27.-28.aprīlī Rīgā viesosies Šveices izlase. Savukārt gatavošanās tiks noslēgta ar spēli 1.maijā Rīgā pret spēcīgo Kanādas izlasi.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!