Foto: stock.xchng
Nacionālās hokeja līgas (NHL) Hārta balvu, kas pienākas sezonas vērtīgākajam spēlētājam, trešdien svinīgā ceremonijā Lasvegasā saņēma Vankūveras "Canucks" zviedru uzbrucējs Henriks Sedīns.

Balsojumā Sedīns saņēma 46 no 133 pirmajām vietām un summā tika pie 894 punktiem.

Sedīns kļuva par otro zviedru hokejistu pēc Petera Forsberga, kurš saņēmis Hārta balvu.

Otrajā vietā šoreiz palika Vašingtonas "Capitals" krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins, kurš šo balvu bija saņēmis iepriekšējos divos gados. Ovečkins saņēma 40 pirmās vietas un summā tika pie 834 punktiem.

Savukārt trešajā vietā ierindojās Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Sidnijs Krosbijs, kuram balsojumā 20 pirmās vietas.

Tikmēr Ovečkins par sezonas labāko spēlētāju tika nosaukts NHL Spēlētāju asociācijas (NHLPA) vērtējumā.

Kā ziņots, Sedīns šogad sev nodrošināja arī Ārta Rosa balvu kā rezultatīvākais spēlētājs regulārajā sezonā (112 rezultativitātes punkti 82 spēlēs).

Par aizvadītās sezonas labāko aizsargu tika nosaukts Dankans Kīts no šī gada čempionvienības Čikāgas "Blackhawks". Regulārā čempionāta 82 spēlēs Kīts guva 14 vārtus un izdarīja 55 rezultatīvas piespēles.

Aizvadītās sezonas labākā vārtsarga balvu saņēma Raiens Millers no Bufalo "Sabres", savukārt viņa komandas biedrs Tailers Maiers tika nosaukts par līgas labāko debitantu un saņēma Kaldera balvu.

Par aizvadītās sezonas labāko treneri tika atzīts Fīniksas "Coyotes" galvenais treneris Deivs Tipets, kura vadībā "Coyotes" pēc nesekmīgām iepriekšējām sezonām šogad spēja iekļūt Stenlija kausa izcīņā.

Par labāko aizsardzībā spēlējošo uzbrucēju trešo reizi pēc kārtas atzina Pāvelu Dacjuku no Detroitas "Red Wings", bet par līgas lielāko džentlmeni tika nosaukts Tampabejas "Lightning" uzbrucējs Martēns Senluī.

Jau ziņots, ka šī gada Stenlija kausa izcīņas finālā "Blackhawks sērijā ar 4-2 pieveica latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto klubu Filadelfijas "Flyers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!