Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Nacionālās Hokeja līgas (NHL) uzbrucējs Denijs Hītlijs no sava aģenta iztiesājis 6,5 miljonus dolāru, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

Tiesā iesniegto pretenziju būtība bija, ka bijušais Hītlija konsultants Steisijs Makalpins neesot nodrošinājis pietiekami augstus ienākumus no investīcijām, kuras hokejists pēc viņa ieteikuma izdarījis, ziņo kanādiešu portāls "The Score". Tiesā tika iesūdzēts gan pats aģents, gan viņa vecāki, kas nodarbojušies ar nekustā īpašuma darījumiem, kuros savu naudu ieguldījis Hītlijs, bet nav saņēmis savu peļņas daļu.

NHL, pārstāvot Otavas "Senators" un Anaheimas "Ducks", Hītlijs aizvadījis kopumā 869 spēles, kurās sakrājis 791 (372+419) rezultativitātes punktus. Vienu sezonu uzbrucējs aizvadīja arī Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), spēlējot Kazaņas "Ak Bars" vienībā. Hītlijs ir 2010. gada Vankūveras olimpisko spēļu čempions Kanādas izlasē, kā arī NHL Kaldera kausa ieguvējs 2002. gadā.

NHL karjeru Hītlijs noslēdza 2015. gadā, pēc tam spēlēja Amerikas Hokeja līgā (AHL), bet tagad ir Nurembergas "Ice Tigers" kluba spēlētājs Vācijas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!