Par otro Amerikas hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas finālisti otrdien kļuva Hjūstonas "Aeros" komanda.

Līdz ar to finālā "Aeros" spēkosies ar latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Binhemtonas "Senators" komandu.

AHL Rietumu konferences finālsērijas izšķirošajā septītajā spēlē "Aeros" ar rezultātu 4:3 (2:2, 1:1, 1:0) savā laukumā pārspēja Hamiltonas "Bulldogs" komandu.

Uzvaras vārtus izšķirošajā mačā "Aeros" komandas kapteinis Džons Disalvatore guva tikai minūti un 13 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Aeros" uzvarēja ar 4-3.

Zīmīgi, ka sērijas laikā "Aeros" atradās vadībā ar 3-0, tomēr "Bulldogs" spēja panākt izlīdzinājumu. Tomēr Hamiltonas klubam neizdevās kļūt par trešo AHL 75 gadus ilgajā vēsturē, kas uzvar sērijā pēc nokļūšanas zaudētājos ar 0-3.

"Aeros" komanda Kaldera kausa finālā iekļuvusi pirmo reizi kopš 2003.gada, kad tā ieguva titulu, bet "Senators" izšķirošajā sērijā cīnīsies pirmo reizi vienības vēsturē.

Līgas finālsērijas pirmās divas spēles piektdien un sestdien notiks "Aeros" komandas laukumā. Zīmīgi, ka šosezon "Aeros" un "Senators" komandas iepriekš savā starpā nav tikušās.

Neviens Latvijas hokejists Kaldera kausa finālā nav spēlējis kopš 2008.gada, kad galveno balvu ieguva Artūra Kuldas pārstāvētā Čikāgas "Wolves" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!