Foto: F64
Latvijas vicečempioni hokejā "Kurbads" pēc aktīvas starpsezonas praktiski noslēgusi sastāva komplektāciju gaidāmajai sezonai vietējā čempionātā, informē vienības pārstāvji.

"Kurbads" komanda piesaistījusi jaunus un saglabājusi lielu daļu pagājušās sezonas spēlētājus, ar mērķi pavasarī izcīnīt Latvijas čempionāta zelta godalgas. Komandas sastāvs paliks nemainīgs visu sezonu, un šobrīd tas ir nokomplektēts par 95%, jo vēl tiek izskatītas vairākas kandidatūras uz vienu aizsarga vakanci.

Par "Kurbads" galveno treneri ir apstiprināts pieredzējušais Gints Bisenieks, kurš šobrīd ir "HS Pērkons" vadītājs un iepriekš karjerā ir strādājis ar Ogres "ASK" un "Liepājas Metalurgs" vienībām, kā arī bijis pirmais treneris vairākiem esošajiem un bijušajiem Latvijas izlases hokejistiem.

Spilgtākais papildinājums ogrēniešu rindām ir ilggadējais Latvijas izlases spēlētājs un Dānijas līgas snaiperis Aleksandrs Macijevskis, kurš pavasarī Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs bija viens no galvenajiem "Kurbads" mērķu sagrāvējiem "Rīga"/"Prizma" rindās. Tāpat "Kurbads" pievienojies Mārcis Zembergs, kurš pēdējās trīs sezonas aizvadījis Anglijas spēcīgākajā čempionātā. Komandai spēlēs arī brāļi Jānis un Dāvis Straupes – Jānis atgriezies Latvijā no Norvēģijas un Ukrainas klubiem, bet Dāvis pārnācis no "Prizma" komandas.

No Latvijas čempioniem "Rīga/Prizma" uz Ogres vienību pārnācis arī Ralfs Melders. Vārtsargu līniju ir pastiprinājis viens no Latvijas čempionāta labākajiem vārtsargiem, kādreizējais "Liepājas Metalurga" "mūris" Dmitrijs Žabotinskis, kurš vairākos Pasaules čempionātos ir bijis izlases trešais numurs. Vēl vienai sezonai "Kurbads" rindās ir piekritis pagājušā gada Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Renārs Undelis un vairāki citi uzbrukuma līderi – Toms Hartmanis, Ēriks Bisenieks un Jurijs Kļujevskis.

Tāpat komandā palicis Pēteris Ostošovs, Toms Bluks un Edgars Adamovičs, Renārs Valters, Pauls Zvirbulis un Hārdijs Parādnieks. Uldis Čalpa konkurents Žabotinskim cīņā par pirmā vārtsarga lomu.

Jau šobrīd "Kurbads" hokejistiem brīvprātīgi ir iespēja nedēļas laikā aizvadīt divus ledus treniņus un trīs sausos treniņus trenažieru zālē. Komanda kopīgu gatavošanos sezonai uzsāks augustā.

Spēlētājiem Renāram Kazanovam, Dmitrijam Šancovojam, Andrejam Lavrenovam, Nikolajam Jerofejevam, Valērijam Fiļimonovam, Andrejam Maslovskim, Andrejam Kardašam un Ronaldam Cinkam, ar kuriem neizdevās panākt vienošanos par sadarbības turpināšanu, kluba vadība izsaka pateicību par aizvadīto sezonu un novēl veiksmi un panākumus turpmākajās.

"Kurbads" sastāvs 2014./2015. gada sezonai:

Vārtsargi: Dmitrijs Žabotinskis, Uldis Čalpa;

Aizsargi: Toms Bluks, Edgars Adamovičs, Renārs Valters, Hārdijs Parādnieks, Pauls Zvirbulis;

Uzbrucēji: Pēteris Ostošovs, Aleksandrs Macijevskis, Renārs Undelis, Toms Hartmanis, Jurijs Kļujevskis, Mārcis Zembergs, Ēriks Bisenieks, Jānis Straupe, Dāvis Straupe, Toms Zeltiņš, Jānis Bērziņš, Henrijs Uzraugs, Kristaps Legzdiņš, Ralfs Melders.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!