Foto: Publicitātes foto
Smagas uzvaras, kas palīdzēja iekļūt Latvijas hokeja čempionāta izslēgšanas spēļu pusfinālā, sestdien papildlaikos guva "Kurbads" un "Liepājas hokejisti, kuri viesos pieveica turnīra pastarīšus "Ogre/Sāga 97" un Jūrmalas HASC.

"Kurbads" hokejisti izbraukumā ar 6:5 (3:2, 1:1, 1:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja "Ogre/Sāga 97".

Mača ceturtajā minūtē "Kurbads" vienību vadībā izvirzīja Aleksejs Širokovs, taču pirmā perioda vidusdaļā divu minūšu laikā tika gūti trīs vārti, kad precīzi bija "Ogre/Sāga 97" hokejisti Roberts Baranovskis un Emīls Potāpovs, savukārt "Kurbada" labā vārtus guva Mārcis Zembergs. 21 sekundi pirms pirmās trešdaļas beigām "Kurbadu" no jauna vadībā izvirzīja Aleksandrs Macijevskis.

Otrā perioda devītajā minūtē savus otros vārtus spēlē guva Emīls Potāpovs, panākot neizšķirtu 3:3, taču pēc dažām minūtēm precīzs bija Jānis Straupe, kurš atkal izvirzīja vadībā "Kurbads" komandu.

Trešā perioda trešajā minūtē precīzs bija Ēriks Žohovs, kurš izlīdzināja rezultātu, taču 13.minūtē vadību "Kurbadam" sagādāja Gatis Gricinskis, kurš panāca 5:4. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas mazāk kā trīs minūtes, savus trešos vārtus spēlē guva Emīls Potapovs, panākot 5:5. Atlikušajā laikā komandām vārtus neizdevās gūt un bija jāspēlē desmit minūšu papildlaiks.

Nepilnas divas minūtes pirms papildlaika beigām par spēles laika vilcināšanu soda metienu uz saviem vārtiem nopelnīja "Ogre/Sāga 97" vārtsargs Maksims Rešetņikovs. Sekojošo "bullīti" devās izpildīt "Kurbada" spēlētājs Edgars Brancis, kurš bija precīzs un nodrošināja savai komandai uzvaru ar 6:5.

Rezultatīvākie uzvarētāju rindās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli bija Aleksandrs Macijevskis un Jānis Straupe. Savukārt "Ogre"/"Sāga 97" rindās rezultatīvākais bija Emīls Potāpovs, kuram trīs gūti vārti.

Sērijā līdz trim uzvarām ar 3-0 triumfēja "Kurbads" vienība, kas pusfinālā tiksies ar "Liepājas" komandu.

Paši liepājnieki izbraukumā ar 4:3 (1:0, 1:1, 1:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja Jūrmalas HASC vienību.

Pusotru minūti pirms pirmā perioda beigām liepājniekus vadībā izvirzīja komandas kapteinis Mārtiņš Gipters, kurš realizēja vairākumu. Otrā perioda desmitajā minūtē "Liepājas" pārsvaru dubultoja Edgars Homjakovs, taču pēc astoņām minūtēm Vjačeslavs Kuzmičevs vienus vārtus atguva.

Trešā perioda trešajā minūtē vairākumā liepājnieku pārsvaru palielināja Kārlis Liepiņš. Pēc piecām minūtēm precīzs bija jūrmalnieks Iļja Kajuns, bet nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām vairākumā rezultātu izlīdzināja Jānis Golubovičs. Tā kā pēc nospēlētām 60 minūtēm spēles tablo vēstīja 3:3, arī šajā duelī komandām bija jāizvada desmit minūšu papildlaiks.

Papildlaika astotās minūtes sākumā vairākumu "Liepājas" labā realizēja Māris Diļevka un vēju pilsētas komanda svinēja uzvaru ar 4:3.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar trim rezultatīvām piespēlēm bija Bruno Zabis. Savukārt Jūrmalas HASC vienības rindās rezultatīvākais bija Edgars Lipsbergs, kurš asistēja divos vārtu guvumos.

Šajā mačā "Liepājas" komandai nepalīdzēja no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" nosūtītie spēlētāji.

Sērijā līdz trim uzvarām "Liepājas" vienība uzvarēja ar 3-0.

Tikmēr pirmo uzvaru Latvijas hokeja čempionāta izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērijas mačos guva "Zemgale"/LLU hokejisti, kuri savu skatītāju priekšā ar 5:4 (1:1, 1:2, 3:1) pārspēja "Rīga/Prizma" vienību.

Mača devītajā minūtē pašreizējos valsts čempionus "Rīga/Prizma" izvirzīja vadībā Vladislavs Dudins, taču pēc nedaudz vairāk kā minūtes rezultātu izlīdzināja Juris Ziemiņš. Otrā perioda 12.minūtē viesus vadībā izvirzīja Kārlis Brants, taču pēc nepilnas minūtes atkal precīzs bija Juris Ziemiņš, kurš izlīdzināja rezultātu. Pēc nepilnām divām minūtēm "Rīga"/"Prizma" labā vārtus guva Ričards Bernhards un, uzsākot trešo spēles periodu, viesu komanda atradās vadībā ar 3:2.

Jau trešās trešdaļas otrajā minūtē precīzs bija "Zemgale/LLU" spēlētājs Rihards Remiņš, kurš panāca neizšķirtu 3:3. Perioda 13.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Valentīns Feoktistovs, savukārt pēc nedaudz vairāk kā divām minūtēm rezultātu izlīdzināja rīdzinieks Niks Sandis Voiceščuks, panākot 4:4.

Spēles uzvaras vārtus trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām guva "Zemgale/LLU" spēlētājs Viktors Jasjonis, panākot savas komandas labā 5:4.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar diviem gūtiem vārtiem bija Juris Ziemiņš. Savukārt "Rīga/Prizma" komandā rezultatīvākie bija Ričards Bernhards un Niks Sandis Voiceščuks, kuriem gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Sērijā līdz trim uzvarām vadībā ar 2-1 atrodas "Rīga/Prizma" vienība, bet nākamais mačs svētdien vēlreiz risināsies Jelgavā.

Šīs sērijas uzvarētāji pusfinālā tiksies ar regulārā čempionāta labāko komandu "Mogo", kas ceturtdaļfinālā nepiedalās.

Kā ziņots, regulārajā sezonā septiņas komandas sacentās piecos apļos. Regulārās sezonas uzvarētāji "Mogo" automātiski nodrošināja sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiekas komandas, kas ierindojās no otrās līdz septītajai vietai.

Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga/Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!