Foto: F64
Hokeja kluba "Liepājas" komanda trešdien ar gūtiem vārtiem pamatlaika pēdējā minūtē izrāva uzvaru pret Ogres "Kurbadu" Latvijas hokeja virslīgas finālsērijas otrajā spēlē, panākot izlīdzinājumu sērijā.

"Liepāja" savās mājās svinēja panākumu ar 3:2 (2:1, 0:0, 1:1), bet sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1.

Laukuma saimnieki dramatiskā cīņas galotnē pie uzvaras tika 41 sekundi pirms trešā perioda beigām, kad Māris Diļevka izmantoja Bruno Zabja piespēli no pretinieku aizvārtes.

Līdz tam abas komandas pa reizei bija vadībā. Rezultātu jau cīņas 34.sekundē atklāja "Kurbads", piedevām skaitliskajā mazākumā, kad Toms Hartmanis izmantoja pretinieku nesaprašanos savā zonā. Taču liepājnieki ātri vien atspēlējās, jo Guntis Pujāts astotajā minūtē ar metienu no vārtu priekšas atjaunoja neizšķirtu, bet vēl pēc divām minūtēm Kārlis Liepiņš mainīja ripas lidojuma virzienu un vadībā jau izvirzīja "Liepāju".

Cīņas 12.minūtē viesi cieta arī zaudējumu sastāva izteiksmē, jo par dūrienu ar nūjas galu noraidījumu līdz cīņas beigām izpelnījās Aleksandrs Kerčs juniors.

Otrajā periodā vārti netika gūti, lai gan vairākas labas izdevības bija viesiem, kuri noklaudzināja arī pretinieku vārtu stabu. Izlīdzinājumu Ogres komanda panāca sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad precīzi no tuvas distances vairākumā meta Juris Štāls, taču pēc tam sekoja "Liepājas" veiksmīgais uzbrukums pēdējā minūtē.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajā spēlē otrdien "Kurbads" viesos uzvarēja ar 5:3. Nākamās divas spēles sestdien un svētdien norisināsies Ogrē.

Tikmēr cīņā par bronzas medaļām "Prizma" vienība pretinieku laukumā "Inbox.lv" ledus hallē ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) uzvarēja pērnā gada Latvijas čempioni "Mogo" un sērijā arī panāca izlīdzinājumu 1-1.

Uzvarētājiem vārtus guva Ņikita Zantmans, kurš sestajā minūtē atklāja rezultātu, bet mača beigās pārsvaru dubultoja Vitālijs Hvorostiņins, kurš 24 sekundes pirms pamatlaika beigām ripu raidīja tukšos pretinieku vārtos. "Prizmas" komandai "sauso" uzvaru izcīnīt palīdzēja abi vienības vārtsargi, jo Edgars Lūsiņš vārtus sargāja līdz 48.minūtei, bet tad viņu nomainīja Kārlis Zakrevskis.

Kā vēstīts, tad pirmajā abu komandu spēlē otrdien "Mogo" uzvarēja ar 3:1. Sērijā līdz vienas komandas trīs uzvarām trešais un ceturtais mačs nedēļas nogalē notiks "Prizmas" laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!