Foto: F64

Latvijas klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) atkārtoti uzvarēja Baltkrievijas komandu Minskas "Junostj".

Laukuma saimnieki iedzinējos nonāca spēles 15.minūtē, tomēr 21 sekundi pirms pirmās ceturtdaļas beigām neizšķirtu atjaunoja Deivids Sarkanis, kuram precīzi piespēlēja Gatis Sprukts un Andris Siksnis.

Savukārt uzvaras vārtus rīdzinieku labā otrās trešdaļas devītajā minūtē guva Krišs Lipsbergs, kurš pēc Sprukta un Sikšņa piespēlēm bija precīzs vairākumā.

Tieši Lipsbergs tika atzīts par mača labāko spēlētāju "Rīgas" komandā.
Kā ziņots, pirmajā abu komandu mačā otrdien mājinieki izcīnīja panākumu ar rezultātu 2:0, tiekot pie savas pirmās uzvaras šogad.

Turpinājumā "Rīga" nedēļas nogalē divas reizes sacentīsies ar Latvijas speciālista Aleksandra Beļavska trenēto Baltkrievijas komandu Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik".

"Rīgai" šis gads nebija iesācies sekmīgi, jo vispirms Čehijā ar 2:4 tika atzīts vietējās Karlovi Vari "Energie" pārākums, bet pēc tam Austrijā ar 2:4 nācās piekāpties turienes Zalcburgas "Red Bull" hokejistiem.

Tikmēr "Junostj" komandai piecos šī gada mačos izdevies uzvarēt tikai vienreiz.

Decembrī 11 no "Rīgas" komandas spēlētājiem un galvenais treneris Leonīds Tambijevs Latvijas U-20 izlases rindās startēja pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, kuru vienība noslēdza otrajā vietā, netiekot pie vienīgās ceļazīmes uz augstāko divīziju.

Šīs sezonas 40 spēlēs "Rīgas" vienība piedzīvojusi 11 zaudējumus pamatlaikā. "Rīgas" komandai MHL turnīrā ir arī viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas "Patriot". Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Rīgas" komanda ar 81 punktu ieņem piekto vietu, bet "Junostj" ar 55 punktiem atrodas 12.pozīcijā, cīnoties par iekļūšanu izslēgšanas cīņās.

Pēc "Patriot" komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!