Foto: F64

Latvijas klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien izbraukumā ar rezultātu 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) vēlreiz pārspēja Latvijas uzbrucēja Kirila Tambijeva pārstāvēto Sanktpēterburgas "Dinamo" komandu no Krievijas.

Pirmās trešdaļas vidū mājinieki palika mazākumā, kad divu minūšu noraidījumu par pretinieku klupināšanu saņēma viens no "Dinamo" līderiem Aleksandrs Djaduško. Vairākumu izmantoja Latvijas vienība, kas mača desmitajā minūtē atklāja rezultātu. Precīzs metiens padevās Edmundam Augstkalnam. Turpinājumā "Dinamo" neizmantoja trīs vairākuma izspēles, taču tādu atkārtoti izmantoja "Rīga", kad uz noraidīto soliņa bija devies Tambijevs. Otrajā vārtu guvumā pēc kārtas piedalījās Edgars Siksna, kurš ar veiksmīgu piespēli palīdzēja izcelties vārtu guvumā Artūram Kuzmenkovam.

Tikai minūti pēc otrajiem vārtiem Rīgas vienība guva trešos vārtus, turklāt atkal vairākumā. Ar rezultatīvu metienu izcēlās Siksna, kurš tādējādi piedalījās trijos vārtu guvumos. Trešās trešdaļas sākumā Jānis Jaks panāca jau četru vārtu pārsvaru (4:0). Tomēr atlikušajā laikā Djaduško spēja divus vārtus mājiniekiem atgūt, turklāt pirmajos no tiem ar rezultatīvu piespēli izcēlās Tambijevs.

Tambijevs cīņu aizvadīja Sanktpēterburgas kluba otrajā virknējumā un bez rezultatīvas piespēles izcēlās ar diviem noraidījumiem.

Tambijevs šīs sezonas 32 spēlēs guvis desmit vārtus un veicis 34 rezultatīvas piespēles.

"Dinamo" klubs pēdējās astoņās līgas cīņās izcīnījis četrus panākumus.

Otrdien notikušajā abu komandu pirmajā tikšanās reizē "Rīgas" hokejisti izcīnīja uzvaru pagarinājumā ar 4:3.

Pirmo reizi šajā sezonā abas komandas savā starpā tikās oktobra beigās Rīgā. Pirmajā mačā Latvijas klubs rezultatīvā spēlē uzvarēja ar 7:5, bet otrajā ar 4:1.

Iepriekšējās divās izbraukuma spēlēs "Rīga" dalīja uzvaras uz pusēm ar Stupino "Kapitan" vienību. Pirmajā cīņā mājinieki tika pārspēti ar rezultātu 4:2, tomēr otrajā mačā Latvijas komanda piedzīvoja zaudējumu ar 2:3. Savukārt pirms tam divās spēlēs Čehovā "Rīga" piedzīvoja zaudējumus pret Latvijas uzbrucēja Haralda Podziņa un aizsarga Zigurda Podziņa pārstāvēto Čehovas "Ruskije vitjazi" vienību. Abās cīņās tika piedzīvota minimāla neveiksme ar rezultātu 1:2 un 0:1, tomēr par spīti neveiksmēm Latvijas komanda jau bija nodrošinājusi sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Šīs sezonas 48 spēlēs "Rīgas" vienība piedzīvojusi 15 zaudējumus pamatlaikā. "Rīgas" komandai MHL turnīrā ir arī viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas "Patriot". Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Rīgas" komanda ar 92 punktiem ieņem piekto vietu, bet "Dinamo" 48 mačos tikusi pie 65 punktiem, kas ļauj ieņemt 14.pozīciju.

Pēc "Patriot" komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!