Foto: F64

Latvijas klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien izbraukumā ar rezultātu 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) piekāpās Čehijas vienībai Karlovi Vari "Energie".

"Rīgas" labā pa vārtiem guva Edgars Opuļskis un Andris Siksnis, kurš tikai pirms pāris dienām atgriezās no ikgadējās Ziemeļamerikas tūres, kur pārstāvēja MHL izlasi "Krasnije zvezdi".

Mača rezultātu jau spēles 20.sekundē atklāja mājinieki - precīzs metiens padevās Jakubam Flekam. Otrās trešdaļas sākumā pieci spēlētāji (divi no "Rīgas" un trīs no "Energie" komandas) devās uz noraidīto soliņu par dūru vicināšanu, viens no viņiem arī Opuļskis. Zīmīgi, ka tieši viņš pēc noraidījuma izciešanas izlīdzināja rezultātu uz tablo.

Cīņas turpinājumā mājinieki guva trīs vārtus pēc kārtas, kas izšķīra mača likteni. Pēc tam 55.minūtē Siksnis guva "Rīgas" otros vārtus, taču atlikušajā laikā divu vārtu deficītu Latvijas vienībai atspēlēt neizdevās.

Iepriekšējās divas spēles rīdzinieki aizvadīja Ziemassvētku laikā, kad vienreiz zaudēja un vienreiz pieveica Čehovas "Ruskije vitjazi" vienību, ko pārstāv uzbrucējs Haralds Podziņš un aizsargs Zigurds Podziņš. Decembrī aizvadītajās piecās spēlēs rīdzinieki izcīnīja piecas uzvaras un cieta četrus zaudējumus.

Tāpat decembrī 11 no "Rīgas" komandas spēlētājiem un galvenais treneris Leonīds Tambijevs Latvijas U-20 izlases rindās startēja pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, kuru vienība noslēdza otrajā vietā, netiekot pie vienīgās ceļazīmes uz augstāko divīziju.

Šajā izbraukuma sērijā Latvijas vienība aizvada divus mačus - piektdien "Rīga" spēkosies arī ar Austrijas vienību Zalcburgas "Red Bull". Savukārt pēc tam Latvijas komandu gaidīs četras mājas spēles ar abām Baltkrievijas komandām.

Šīs sezonas 37 spēlēs "Rīgas" vienība piedzīvojusi desmit zaudējumus pamatlaikā. "Rīgas" komandai MHL turnīrā ir arī viena tehniskā uzvara, jo no sacensībām izslēgta Ungārijas vienība Budapeštas "Patriot". Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Rīgas" komanda ar 75 punktiem joprojām ieņem ceturto vietu, bet "Energie" pēc uzvaras pakāpusies par pozīciju un atrodas sestajā vietā - 35 mačos komanda iekrājusi 68 punktus.

Pēc "Patriot" komandas izslēgšanas MHL regulārajā čempionātā palikušas 39 komandas no septiņām valstīm, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!