Foto: F64

Latvijas hokeja komanda "Rīga" Pasaules kausa izcīņu jauniešiem Krievijas pilsētā Omskā svētdien iesāka ar pārliecinošu uzvaru.

"Rīga" hokejisti savulaik latviešu uzbrucēja Zemgusa Girgensonaa pārstāvēto Dubjūkas "Fighting Saints" vienību, kas cīnās Savienoto Valstu hokeja līgā (USHL), pārspēja ar rezultātu 5:2 (1:1, 3:1, 1:0).

Rezultātu mača desmitajā minūtē atklāja Nikolajs Jelisejevs, taču neilgi pirms pirmā perioda beigām "Fighting Saints" to izlīdzināja. Otrā perioda sākumā amerikāņu komanda izvirzījās vadībā, bet trīsarpus minūtes vēlāk precīzs bija Edgars Siksna, panākot 2:2. Šā perioda pēdējās astoņās minūtēs pretinieku vārtsargu pārspēja arī Rustams Begovs un Ričards Kondrats, nodrošinot "Rīga" pārliecinošu 4:2 vadību. Trešajā periodā vēlreiz savas snaipera dotības apliecināja Jelisejevs (5:2) un "Rīga" svinēja pārliecinošu uzvaru.

Turnīra turpinājumā A apakšgrupā "Rīga" pirmdien sacentīsies ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionvienību Omskas "Omskije jastrebi", bet otrdien mērosies spēkiem ar Čehijas komandu Vitkovices "Steel".

Tikmēr B grupā sacenšas Ontario hokeja līgas (OHL) vienība Sadberi "Wolves", kas turnīrā triumfēja pagājušajā gadā, Gēteborgas "Frolunda Indians" komanda no Zviedrijas, Somijas klubs Hāmēnlinnas HPK un Latvijas hokeja speciālista Aleksandra Beļavska trenētā Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik" komanda no Baltkrievijas.

"Dinamo-Šiņņik" mačā pret "Wolves" svētdien pārliecinoši uzvarēja ar rezultātu 5:1 (1:1, 2:0, 2:0).

Salīdzinājumā ar pērnā gada turnīru dalībnieku skaits sacensībās sarucis no 12 līdz astoņiem. Turnīrs norisināsies no 25. līdz 31.augustam.

Pirmajā turnīra norises gadā "Rīgas" komandai tikai pavisam nedaudz pietrūka līdz iekļūšanai finālā, tomēr turnīra gaitā kā vienīgā spēja pieveikt tā brīža MHL čempionvienību Maskavas "Krasnaja armija", savukārt pērn Latvijas vienība ieņēma ceturto vietu grupā starp sešām vienībām, nekvalificējoties pusfinālam.

Kā ziņots, "Rīgas" komandas galvenais treneris Leonīds Tambijevs ar saviem palīgiem uz šo turnīru līdzi paņēmis 25 hokejistus: trīs vārtsargus - Nils Grīnfogels, Rihards Cimermanis un Salvis Balandins; astoņus aizsargus - Patriks Škuratovs, Krišs Lipsbergs, Edgars Siksna, Rinalds Rosinskis, Edmunds Augstkalns, Matiss Gelažis, Haralds Neimanis un Jānis Jaks; kā arī 13 uzbrucējus - Ruslans Ignatovičs, Edgars Kurmis, Rūdolfs Maslovskis, Andris Siksnis, Ričards Kondrats, Artūrs Ševčenko, Gatis Sprukts, Rodrigo Ābols, Oskars Batņa, Daniels Riekstiņš, Kārlis Ozoliņš, Kirils Galoha, Rustams Begovs un Nikolajs Jelisejevs.

Jaunās sezonas MHL turnīrs startēs septembra ievadā. "Rīgas" komanda tajā piedalīsies ceturto gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!