Foto: AP/Scanpix
Leģendārais hokejists Gordijs Hovs pagājušajā nedēļā piedzīvojis insultu, pēc kura viņam daļēji zudušas kustību spējas, vēsta Ziemelamerikas masu mediji.

Kā atklāja Hova meita Ketija, leģendārajam hokejistam insults bijis svētdien. Pēc insulta 86 gadus vecajam Hovam praktiski zudušas labās rokas un labās kājas kustību spējas.

"Katru dienu sagaidām un veramies, ko tā nesīs mums. Viņš ir cīnītājs. Viņš nepadodas," žurnālistiem teica Ketija.

Pēc Ketijas stāstītā, Hovs neskaidri runā, taču atpazīst radus un bildēs spēj atcerēties savus komandas biedrus. Savukārt Hova dēls Marejs, kurš ir radiologs, atzina, ka nav bijušas nekādas pazīmes, kas varētu brīdināt par iespējamo insultu.

Hovs, kuru pazīst kā "Mr. Hokejs", pieder vairāki NHL rekordi. Viņš ir aizvadījis visvairāk spēles regulārajā čempionātā (1767), no kurām lielāko daļu viņš aizvadīja vienā klubā - Detroitas "Red Wings" (1687 spēles). Kopumā NHL karjeras laikā viņš guva 801 vārtu un izdarīja 1049 rezultatīvas piespēles.

Hovs ir visu laiku vecākais hokejists, kurš piedalījies profesionālajā spēlē. Pēdējo reizi NHL mačā viņš laukumā devās 52 gadu un 11 dienu vecumā, bet 1997.gadā Detroitas "Vipers" rindās viņš 69 gadu vecumā uz brīdi izgāja laukumā arī Starptautiskās hokeja līgas (IHL) spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!