Foto: LETA
Pie graujošas uzvaras Latvijas hokeja virslīgas mačā sestdien tika "Rīga", kas savā laukumā ar 11:2 (0:1, 2:0, 9:1) sagrāva "Pārdaugavu".

"Rīgas" labā ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm šajā mačā izcēlās Renārs Undelis un Oļegs Šišļaņņikovs, kamēr "Pārdaugavas" rindās 1:1 nopelnīja Juris Bērziņš un Niks Sandis Voiceščuks.

Zīmīgi, ka šī mača rezultātu atklāja tieši "Pārdaugava", kad jau 25. sekundē izcēlās Bērziņš. Pirmā trešdaļa arī noslēdzās ar vieniem gūtiem vārtiem, bet pēc Toma Opelta un Emīla Potāpova vārtiem "Rīga" otrajā periodā pārņēma vadību. Noslēdzošajās 20 minūtēs mājinieki sarīkoja īstu uguņošanu, jo iemeta deviņus vārtus un guva graujošu panākumu.

Virslīgas kopvērtējumā līdere ar 61 punktu 26 spēlēs ir "Mogo", ar 58 punktiem 27 mačos seko "Zemgale"/LLU hokejisti, bet "Kurbads" ar 55 punktiem 26 cīņās ir trešajā pozīcijā.

Tikmēr valsts čempionei "Liepājai" ir 45 punkti, taču tā atlikušajos trīs savos regulārā čempionāta mačos vairs nevar pakāpties augstāk. Piektajā vietā ar 36 punktiem atrodas "Rīga", pie 29 punktiem tikusi "Prizma", bet pastarīte "Pārdaugava" 29 cīņās iekrājusi vienu punktu.

Šosezon turnīrā startē septiņas komandas, kas aizvada piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot "play-off" cīņas. Regulārais čempionāts noslēgsies 1. martā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".

Ziņots, ka piektdien notikušajā Latvijas kausa izcīņas finālā uzvaru otro gadu pēc kārtas izcīnīja "Mogo", kas "Arēnā Rīga" ar 3:2 papildlaikā pārspēja "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!