Foto: F64

Latvijas tiesneši Eduards Odiņš un Andris Ansons nozīmēti tiesāt vairākas Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas spēles, kas augustā norisināsies Somijā, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Trīskārtējais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas labākais tiesnesis Odiņš kā galvenais tiesnesis nozīmēts uz pirmajām šī gada Čempionu līgas spēlēm. Vispirms 20.augustā Odiņš dosies uz Somijas pilsētu Turku, kur maču aizvadīs vietējā komanda "TPS" un Austrijas vienība Lincas "Black Wings". Bet dienu vēlāk Helsinkos Latvijas tiesnesis apkalpos maču starp klubiem "IFK" un Šveices "Bern".

Savukārt viens no labākajiem Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) aizvadītās sezonas tiesnešiem Ansons 29.augustā Helsinkos tiesās dueli starp Somijas komandu Espo "Blues" un Francijas vienību Grenobles "Bruleurs de Loups", kurā spēlē latviešu vārtsargs Ervīns Muštukovs, bet dienu vēlāk būs soģis cīņā starp mājiniekiem Kuopio "KalPa" un talantīgā latviešu hokejista Rūdolfa Balcera pārstāvēto Stavangeras "Oilers" no Norvēģijas.

Kā zināms, Odiņš vienreiz kā galvenais tiesnesis darbojies arī pasaules čempionātā. Tas notika 2011.gada turnīrā Slovākijā. Tiesa, tas arī bija pēdējais čempionāts, kurā strādājis kāds Latvijas tiesnesis, vēlākajos turnīros tas nav noticis.

Savukārt Ansons šogad tiesājis pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas spēles. Tāpat Latvijas galvenais tiesnesis pērn darbojies pasaules čempionātā U-18 vecuma grupā.

Šogad Čempionu līgas turnīrā piedalīsies 48 klubi no 12 Eiropas valstīm.

Gaidāmās sezonas grupu turnīrs norisināsies no 20.augusta līdz 6.septembrim. Katra komanda aizvadīs četras spēles - divas savā laukumā un divas izbraukumā. Apakšgrupu pirmās un otrās vietas ieguvējas kvalificēsies turnīra 1/16 finālam.

Pirmajā izslēgšanas kārtā komandas aizvadīs spēli mājās un izbraukumā, bet uzvarētājs tiks noskaidrots divu maču summā. Izslēgšanas spēļu kārtas sāksies 22.septembrī un noslēgsies ar finālu nākamā gada 9.februārī.

Latviešu uzbrucēja Herberta Vasiļjeva pārstāvētā Krēfeldes "Pinguine" ielozēta vienā apakšgrupā ar Vīnes "Capitals" un Oulu "Karpat", bet Balcera pārstāvētā "Oilers" spēkosies pret "KalPa" un Triņecas "Ocelari". Savukārt Grenobles "Bruleurs de Loups" spēlēs vienā apakšgrupā ar Espo "Blues" un "Litvinov" no Čehijas.

Arī otrajā hokeja Čempionu līgas sezonā Latvijas klubi nepiedalīsies.

Kā zināms, par pirmās sezonas uzvarētājiem Čempionu līgas turnīrā hokejā februārī tika kronēts Zviedrijas klubs "Lulea". Savā laukumā notikušajā finālspēlē "Lulea" ar 4:2 pārspēja citu Zviedrijas vienību Gēteborgas "Frolunda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!