Foto: F64

Latviešu hokeja vārtsargs Mārtiņš Raitums karjeru turpinās Rumānijas klubā "Csikszereda", kas ikdienā sacenšas arī apvienotajā Ungārijas, Rumānijas un Slovākijas turnīrā - MOL līgā -, informē klubs.

Augusta sākumā Raitums pievienojās Anglijas klubam Notingemas "Panthers", ar kuru noslēdza īstermiņa līgumu, bet jau septembrī komandu pameta. Latvietis Anglijas vienībai tika piesaistīts saistībā ar Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas pamatturnīru, kur piedalījās vienā cīņā, laukumā nākdams uz maiņu un ielaizdams sešus vārtus.

Pagājušo sezonu 29 gadus vecais sportists pavadīja Kazahstānas čempionāta komandā Temirtau "Aristan", palīdzot vienībai izcīnīt bronzas medaļas.

Raitums ir četrkārtējs Latvijas čempions hokeja kluba "Rīga 2000" sastāvā, tāpat viņš spēlējis arī "ASK Ogre" un Baltkrievijas komandā Grodņas "Neman". Vārtsargs Atirau "Beibaris" rindās kļuvis arī par Kazahstānas čempionu. Raitums nacionālās izlases sastāvā trīs reizes piedalījies pasaules junioru čempionātos, kā arī trīs pasaules čempionātos pieaugušo izlasēm 2006., 2007. un 2011.gadā.

Ārpus hokeja laukuma Raitums vairākkārt ticis iesaistīts dažādos incidentos. 2009.gada maijā viņš, piedaloties Latvijas valstsvienības uzbrucēja Laura Dārziņa kāzu svinībās, izkrita pa Mālpils muižas logu un guva nopietnu galvas traumu. Savukārt 2007.gada jūlijā pēc Liepājā notikušā festivāla "Baltic Beach Party" Raitums iesaistījās konfliktā, kura rezultātā ne vien cieta pats, bet arī tika apsūdzēts par huligānismu un miesas bojājumu nodarīšanu.

"Csikszereda" klubs par Rumānijas čempionu kļuvis 15 reizes, ieskaitot septiņus pēc kārtas izcīnītos titulus laikā no 2007. līdz 2013.gadam. Tāpat komanda 2011.gadā uzvarēja MOL līgā, bet pašlaik tajā ieņem pēdējo vietu astoņu vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!