Foto: Shutterstock
25 gadus vecais kanādiešu hokejists Skots Stefords piedzima bez kreisās rokas, tomēr neatlaidība ļāva viņam kļūt par profesionālu sportistu.

Neraugoties uz grūtībām, Stefords visās vecuma grupās spēja konkurēt ar saviem vienaudžiem. Viņš neatmeta sapni par spēlēšanu profesionālā līmenī, taču šo sezonu sāka vienā no Ontario pusprofesionālajām līgām – ACH. Tad ar viņu līgumu noslēdza Vācijas trešās spēcīgākās līgas klubs "Wedemark Scorpions".

"Man patīk, ka šeit ir lielāks spēles laukums. Esmu pieradis spēlēt ar gados vecākiem hokejistiem uz mazākiem laukumiem, tāpēc man ir jāpielāgojas šāda veida hokejam. Man ir vairāk vietas, lielākas iespējas manevrēt," stāstīja Stefords.

Stefordu nepārsteidza lielā mediju uzmanība par viņu. Viņš visu savu karjeru ar to ir saskāries, jo Kanādā, īpaši Ontario, hokejs ir populārākais sporta veids. "Tajā pašā laikā Vācijā populārākais sporta veids ir futbols, tāpēc biju patīkami pārsteigts par man veltīto uzmanību," IIHF citēts Stefords.

Steforda nokļūšanai Vācijas trešās līgas čempionātā noderējušas iepriekš iegūtas pazīšanās. Viņš ir ļoti pateicīgs klubam par uzticēšanos.

Stefords trīs spēlēs regulārajā čempionātā Vācijas trešajā līgā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Izslēgšanas spēlēs viņš četrās spēlēs guvis vienus vārtus un divas reizes piespēlējis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!