Foto: AFP/Scanpix

Eiropas hokeja izlases slovāku uzbrucējs Marians Hosa pēc komandas iekļūšanas Pasaules kausa pusfinālā atzina, ka pirms šā turnīra Eiropas izlasei tik labus rezultātus neviens pat neprognozēja.

Kā ziņojām, Eiropas izlase, kurā apvienoti Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) spēlējošie Vecā kontinenta hokejisti, Pasaules kausa pusfinālā iekļuva, izcīnot otro vietu A grupā. Vienīgo zaudējumu eiropieši piedzīvoja pret Kanādu, bet uzvarēja ASV un Čehiju, kurām turnīrs ir noslēdzies.

"Reizēm sensācijas notiek, un ir ļoti patīkami, ja tās sagādā tieši tava komanda," NHL mājas lapā citēts Hosa, kurš šajā turnīrā ir guvis vienus vārtus. "Pēc tam, kad pārbaudes spēlēs Ziemeļamerikas jaunie talanti mūs samala miltos, par mums neviens nedeva ne plika vērdiņa. Runāja un rakstīja, ka mēs šeit, Toronto, nevienu spēli neuzvarēsim, bet te nu mēs esam - Pasaules kausa pusfinālā!"

"Domāju, ka nevis 99, bet visi 100 procentu līdzjutēju uzskatīja, ka Eiropas izlase netiks pusfinālā," pēc spēles ar Kanādu atzina eiropiešu galvenais treneris Ralfs Krīgers. "Taču mēs jau pirmajā spēlē ar ASV sajutām, ka ir izredzes. Spēlētāji uz to maču noskaņojās pa īstam, izgāja cīnīties uz dzīvību vai nāvi. Pēc tam to ne tikai atkārtojām, bet pat pārspējām sevi mačā ar ļoti nikniem čehiem. Ļoti lepojamies ar to, ko esam sasnieguši!"

"Protams, šodienas spēle ar Kanādu nedaudz mums sabojāja noskaņojumu, taču esam ieguvuši laiku - trīs dienas ir vairāk nekā pietiekami, lai savestu kārtībā cīņassparu un pusfinālā nospēlētu vēl labāk nekā pret ASV un Čehiju," piebilst treneris.

Pasaules kausa pusfinālā Eiropas izlases pretinieki būs B grupas uzvarētāja Zviedrija, bet A grupas līderu Kanādas pretinieki tiks noskaidroti pēc pēdējā B grupas mača, kurā tiksies Somija un Krievija.

Kā zināms, Pasaules kauss ir atjaunots kādreizējais Kanādas kauss, kurā sacenšas astoņas komandas - ASV, Kanādas, Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas nacionālās izlases, kā arī Eiropas un Ziemeļamerikas izlase, kurā apvienoti kontinenta labākie U23 spēlētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!