Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" slovāku uzbrucējs Marsels Hosa vēl nedomā par iespējamo spēlēšanu Rīgas komandā arī nākamajā sezonā, vēsta Krievijas masu mediji.

Hosa "Dinamo" rindās aizvada otro sezonu un ir kluba rezultatīvākais spēlētājs. Pēc pagājušās, Hosam ļoti veiksmīgās sezonas slovāku hokejists uzreiz nepiekrita palikt "Dinamo" rindās. Vasarā viņš mēģināja iekļūt Nacionālajā hokeja līgā (NHL), taču neveiksmīgi, bet tad piekrita "Dinamo" piedāvājumam.

Trešdien kārtējā spēlē "Dinamo", pateicoties Hosas diviem gūtajiem vārtiem pēdējās trīs minūtēs, ar 5:3 izrāva uzvaru pār Omskas "Avangard" un nodrošināja vietu Gagarina kausa izcīņā. Hosa, lai nokļūtu uz šo spēli, kopumā ceļā bija pavadījis vairāk kā 13 000 kilometru. Pēc Vankūveras Ziemas olimpiskajām spēlēm slovāks bija devies uz dzimteni, no kurienes lidojot ar pārsēšanos vairākās lidostās otrdien ieradās Rīgā. Lidostā "Rīga" tajā brīdī jau visi "Dinamo" hokejisti, vadība un līdzjutēji atradās lidmašīnā ceļā uz Omsku. Čarterreiss uz Omsku ceļu sāka uzreiz pēc Hosas ielidošanas no Varšavas.

"Ceļā pavadīju gandrīz diennakti, lai atgrieztos klubā. Protams, ka bija zināms diskomforts. Vajadzēja piespiest sevi saņemties. Prieks, ka skrēju ne pa velti," pēc nozīmīgās uzvaras teica Hosa.

Savukārt par savu nākotni "Dinamo" rindās Hosa nevēlējās runāt. "Pagaidiet, par šo tēmu vēl ir pāragri runāt. Viss atkarīgs no "play off", kurā, ceru, mēs iekļūsim," vēl nezinot par tikšanu Gagarina kausā teica hokejists.

Atgādinām, ka Hosas lielo pašatdevi un nozīmīgumu pēc uzvaras īpaši uzsvēra Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliušs Šuplers. "Marsels Hosa gandrīz diennakti lidoja 13 000 kilometru, gandrīz nebija gulējis. Gribējām viņam pēdējā trešdaļā ļaut atpūsties, bet viņš ņēma un iemeta divas ripas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!