Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) neatbalsta kolektīvu Krievijas komandas diskvalifikāciju no 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, lēmusi IIHF Padome.

Kā vēstīts, Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), balstoties uz tās izveidotās komisijas izmeklēšanu, par dalību valsts atbalstītā dopinga programmā 19 Krievijas sportistiem anulējusi 2014. gada Soču Olimpiādē sasniegtos rezultātus un diskvalificējusi viņus no olimpiskajām spēlēm.

Oficiāls lēmums par to, vai Krievija tiks vai netiks pielaista olimpiskajām spēlēm, tiks paziņots 5. decembrī.

"IIHF Padome vienbalsīgi vienojusies, ka visiem "tīrajiem" sportistiem, tajā skaitā arī Krievijas atlētiem, jādod iespēja pārstāvēt savu valsti 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs," teikts IIHF paziņojumā.

"Mēs esam pret kolektīvu sodu Krievijas atlētu lietās. Uzskatām, ka ir jācīnās pret dopingu sportā, bet olimpiskās spēles dažu vainas dēļ nedrīkst būt kā sankcijas pret visiem sportistiem. Šādi soļi var negatīvi ietekmēt hokeju. Krievijas loma hokeja izaugsmē un attīstībā nedrīkst būt nenovērtēta," raksta IIHF.

"IIHF sadarbībā ar Krievijas Hokeja federāciju un Kontinentālo hokeja līgu (KHL) izstrādāja ļoti precīzu pārbaužu programmu, kurā kopš 2016. gada pārbaudīti vairāk nekā 400 Krievijas hokejisti no KHL, Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) un Krievijas Sieviešu hokeja līga (ŽHL)," uzsver IIHF.

Kā pauž IIHF prezidents Renē Fāzels, IIHF vēlas skaidri parādīt savu pozīciju SOK, ka tā ir pret kolektīvu sodu, kā rezultātā cietīs Krievijas sportisti, kuri nav lietojuši dopingu.

IIHF Padomē ir 14 locekļi, tajā skaitā arī Fāzels un Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks.

2016. gadā SOK ignorēja Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) aicinājumus diskvalificēt Krieviju no Riodežaneiro Vasaras olimpiskajām spēlēm, atstājot lēmumu pieņemšanu katras individuālās sporta veida federācijas rokās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!