Foto: F64

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases galvenais ārsts Jānis Kvēps vairs nestrādās pieaugušo valstsvienībā, noskaidroja aģentūra LETA.

Kā galvenais ārsts izlasei šobrīd notiekošajā treniņnometnē piesaistīts Āris Aivars no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo", bet viņam palīdz Ēriks Didrihsons.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs sacīja, ka Kvēps pašlaik vairāk piesaistīts darbam ar jauniešu izlasēm.

Pats Kvēps atklāja, ka saistībā ar darbu pieaugušo izlasē ar viņu neviens nav runājis, taču viņš grasās iesaistīties Latvijas U-18 valstsvienības darbā, kas aprīlī Slovākijā aizvadīs pasaules čempionātu augstākajā divīzijā.

Pašlaik 76 gadus vecais Kvēps hokejā ir kopš 1967.gada, PSRS laikos strādājot ar Rīgas "Dinamo" (sākotnēji "Daugava") komandu. Viņš ar to no PSRS čempionāta otrās līgas aizkļuva līdz sudraba medaļām.

Savukārt Latvijas izlasē Kvēps ar nelieliem pārtraukumiem strādājis jau kopš neatkarības atjaunošanas, bet 2006.gadā viņš saņēma balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā. Savukārt 2014.gadā Kvēpam tika piešķirts trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordenis.

Ar izlasi Kvēps līdz šim nav bijis tikai divos pasaules čempionātos.

Maijā gaidāmajā pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!