Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latviešu uzbrucējs Miks Indrašis piektdien izcēlās ar vārtu guvumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Čikāgas "Blackhawks" jauno talantu treniņnometnes pēdējā, trešajā spēlē.

Aizvadītajā mačā sarkanos kreklos tērptā komanda, kurā spēlēja arī Indrašis, ar rezultātu 5:4 pieveica baltās krāsas komandu.

Indrašis spēlēja sarkano kreklu otrajā maiņā, trešajā trešdaļā panākot izlīdzinājumu 4:4, kad precīzi ieraidīja ripu vārtos ar atkārtotu metienu.

Kā ziņots, Indrašis pasaules uzmanības lokā nonāca pēc sava ļoti sekmīgā snieguma pasaules čempionāta sākumā, kad viņš ar rezultativitātes punktiem izcēlās katrā no pirmajiem trim Latvijas izlases mačiem, uz brīdi iekļūstot arī čempionāta rezultatīvāko spēlētāju pieciniekā.

Neilgi pirms pasaules čempionāta Indrašis pagarināja līgumu ar Rīgas "Dinamo" komandu, kuras sastāvā pagājušajā sezonā devās laukumā vien vienā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē.

NHL klubu jauno talantu treniņnometnē šonedēļ piedalījās vēl divi latviešu uzbrucēji - Zemgus Girgensons pārliecināja Bufalo "Sabres" komandu par savu lietderību, noslēdzot trīs gadu līgumu, bet Teodors Bļugers bija viens no labākajiem Pitsburgas "Penguins" vienības sastāvā.

Kā ziņots, pagājušajā mēnesī notikušajā NHL jauno spēlētāju draftā "Sabres" komanda Girgensonu izvēlējās pirmajā kārtā ar augsto 14.numuru.

Girgensons kļuvis par visaugstāk izvēlēto Latvijas hokejistu NHL draftā. Līdz šim visaugstāk 1991.gadā tika izvēlēts Sandis Ozoliņš, kuru otrajā kārtā ar kopējo 30.numuru izvēlējās Sanhosē "Sharks" komanda.

Tāpat šī gada drafta otrajā kārtā ar 52.numuru "Penguins" komanda izvēlējās Bļugeru, kurš tagad ir trešais visu laiku visaugstāk draftētais latviešu hokejists.

Pēdējā reize, kad viena NHL drafta laikā tika izvēlēti divi Latvijas hokejisti, bija 2006.gadā, kad pie klubiem tika Kaspars Daugaviņš un Artūrs Kulda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!