Foto: LETA

Leģendārais latviešu vārtsargs Artūrs Irbe sestdien tika godināts kā viens no Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Karolīnas "Hurricanes" visu laiku labākajiem spēlētājiem.

"Hurricanes" šosezon svin kluba 20 gadu jubileju un sestdien pirms savā laukumā gaidāmās cīņas pret Filadelfijas "Flyers" pašlaik 51 gadu vecajam Irbem tika sniegts gods veikt simbolisko iemetienu laukuma centrā. Viņš tika godināts kā viens no 20 labākajiem hokejistiem kluba vēsturē.

Irbe "Hurricanes" komandā nospēlēja sešas sezonas un viņš tās vēsturē ir otrais labākais vārtsargs aizvadītajos mačos (309), izcīnītajās uzvarās (130) un "sausajās" spēlēs (20). Pirmo vietu šajos rādītājos ieņem ilggadējais vienības vārtsargs Kems Vords.

Tāpat Irbe bija "Hurricanes" stūrakmens ceļā uz 2002.gada Stenlija kausa izcīņas finālu, kur komanda sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-4 piekāpās toreiz ļoti zvaigžņotajai Detroitas "Red Wings". Roli pilsētā bāzētā komanda toreiz NHL izslēgšanas turnīrā tik tālu tika pirmo reizi, bet pirmo un pagaidām vienīgo reizi tā Stenlija kausu ieguva 2006.gadā, tomēr tas jau notika bez latviešu vārtsarga palīdzības.

Kā spēlētājs Irbe pasaules spēcīgākajā hokeja līgā aizvadīja 13 sezonas četru dažādu komandu sastāvā, tāpat viņš divas reizes piedalījies NHL Visu zvaigžņu spēlē.

Tiesa, sestdienas mačā "Hurricanes" cieta neveiksmi ar 2:4 (1:0, 0:0, 1:4), nespējot nosargāt divreiz iegūtu vadību un piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Tikmēr otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi Austrumu konferences līdere Tampabejas "Lightning", kas savā laukumā ar 0:3 (0:2, 0:1, 0:0) piekāpās Bostonas "Bruins" hokejistiem.

Viesu vārtos "sauso" uzvaru izcīnīja somu vārtsargs Tūka Rasks, kurš tika galā ar visiem 23 "Lightning" metieniem, palīdzot komandai izcīnīt astoto panākumu pēdējo desmit maču laikā.

Ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi viena no Austrumu konferences vadošajām vienībām Toronto "Maple Leafs", kas divu Kanādas komandu derbijā ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) savu skatītāju priekšā pieveica Monrēlas "Canadiens". Mājinieku vārtos teicams bija Kērtiss Makelinijs, kurš atvairīja visus 33 sāncenšu metienus.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam sestdien Latvijas hokejists Zemgus Girgensons traumas dēļ nepabeidza maču, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" savā laukumā ar rezultātu 5:3 (1:1, 1:2, 3:1) pārspēja Čikāgas "Blackhawks".

Kopvērtējumā Austrumu konferences vadībā ir "Lightning", kas izcīnījusi 100 punktus 71 mačā. Tai ar 98 punktiem 70 spēlēs seko "Bruins", bet trešā ar 93 punktu 72 spēlēs ir "Maple Leafs".

"Sabres" ar 58 punktiem 71 spēlē ieņem pēdējo, 16.vietu konferencē, par pieciem punktiem atpaliekot no "Senators" un "Red Wings". Visas līgas kopvērtējumā Bufalo komanda atrodas priekšpēdējā pozīcijā, par vienu punktu apsteidzot Rietumu konferences pastarīti Arizonas "Coyotes".

Rietumu konferencē un visā līgā līderpozīcijā ar 104 punktiem 71 mačā ir Nešvilas "Predators", bet aiz tās ar 95 punktiem 71 spēlē atrodas NHL debitante Vegasas "Golden Knights", kamēr 94 punktus 71 cīņā iekrājusi Vinipegas "Jets" komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!