Foto: F64

Bijušais Latvijas hokeja izlases vārtsargs Artūrs Irbe pievienojies Latvijas čempionvienības HK "Kurbads" treneru kolektīvam, strādājot gan ar pieaugušo, gan ar bērnu komandu, vēsta kluba mājaslapa internetā.

Irbe jau uzsācis atsevišķas nodarbības uz ledus ar komandas vārtsargiem Uldi Čalpu, Guntaru Reisu un Nilu Grīnfogelu, kuriem uz vairākām nodarbībām pievienojies arī Kristers Gudļevskis, gatavojoties Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Ņujorkas "Islanders" treniņnometnei.

"Artūra Irbes klātbūtne vien ir iedvesmojoša, viņa atrašanās uz ledus vien motivē katru mazāko epizodi nostrādāt ar maksimālu atdevi un ieklausīties katrā vārdā," par Artūru Irbi treniņu procesā stāsta Uldis Čalpa. "Spēlējot NHL, vārtsargu treniņus viņš organizēja pats, tāpēc uzdevumus viņš veidoja tā, lai ir interesanti gan spēlētājiem, gan vārtsargiem, bieži vien spēlējot uz rezultātu. Strādājot ar mums, šī iezīme nav pazudusi un tas treniņus padara sportiski daudz interesantākus. Lielu uzmanību pirms sezonas pašlaik pievēršam slidošanai un kustībai uz metienu."

Profesionālā hokejista karjeras laikā Irbe 13 sezonas aizvadīja NHL, pārstāvot Sanhosē "Sharks", Dalasas "Stars", Vankūveras "Canucks" un Karolīnas "Hurricanes". Kopumā NHL karjerā regulārajā čempionātā viņš aizvadīja 568 spēles, vidēji katrā ielaižot 2,83 vārtus un atvairot 89,9% metienu. Pēc NHL lokauta 2004./2005.gada Irbe vairākas sezonas spēlēja Eiropas klubos (arī "Rīga 2000" rindās aizvadīja vairākas spēles), bet pēdējais viņa klubs kā profesionālajam vārtsargam bija slovāku vienība "Nitra" 2007.gada pavasarī

Irbe par treneri strādājis NHL komandās Vašingtonas "Capitals" un Bufalo "Sabres", kā arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!