Foto: AFP/Scanpix
Latviešu hokejista Raita Ivanāna pārstāvētais Losandželosas "Kings" Stenlija kausa izcīņas spēles ceturtdien sāka ar zaudējumu pagarinājumā, piekāpjoties Vankūveras "Canucks", vēsta turnīra rīkotāji.

Kalifornieši zaudēja ar 2:3 (0:0, 2:2, 0:0, 0:1), un Ivanāns laukumā pavadīja piecas minūtes un 48 sekundes, kuru laikā rezultativitātes punktus un soda minūtes nenopelnīja. Arī viņa lietderības koeficients palika neitrāls. "Kings" labā vārtus guva Džarets Stols un zviedru uzbrucējs Fredriks Modins. Arī "Canucks" labā vārtus, turklāt visus, guva zviedri: divas reizes, tostarp pagarinājuma astotajā minūtē, precīzs bija Mikaels Samuelsons, bet vienu - Daniels Sedins, kura rēķinā ar viena rezultatīva piespēle. Divas rezultatīvas piespēles arī viņa dvīņubrāļa Henrika Sedina rēķinā.

Ar tādu pašu rezultātu - 2:3 (1:1, 0:0, 1:1, 0:1) - pagarinājumā zaudējumu cieta arī NHL regulārā turnīra uzvarētāja Vašingtonas "Capitals", kas pirmajā sērijas spēlē atzina Monreālas "Canadiens" pārākumu. Kanādas kluba labā vārtus guva Maikls Kamaljēri, Skots Gomess, kā arī Tomass Plekanecs, kurš pagarinājuma 13.minūtē guva izšķirošos vārtus. Toties Vašingtonas kluba labā pa reizei precīzi meta Džo Korvo un Niklass Bakstrēms. Krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins šoreiz no laukuma nogāja, rezultativitātes punktus neguvis.

Visbeidzot, ar uzvaru Stenlija kausa izcīņas sēriju sākuši arī Bufalo "Sabres" hokejisti, kas ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) viesos pārspēja Bostonas "Bruins". "Sabres" labā vārtus guva Tomass Vaneks un Kreigs Rivē, savukārt bostoniešu- veterāns Marks Reči.

Līdz ar to no astoņiem Stenlija kausa izcīņas astotdaļfināla pāriem cīņas nav sākušās vienīgi starp Našvilas "Predators" un Čikāgas "Blackhawks". Tur pirmā cīņa notiks piektdien, kad daži pāri aizvadīs jau savu sēriju otrās spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!