Foto: AP/Scanpix
Nacionālā Hokeja līga (NHL) izziņojusi hokejistus, kas šogad pretendēs uz lēdijas Bingas balvu, ko pasniedz "spēlētājam, kas parādījis izcilu sportiskumu un džentlmenisku uzvedību apvienojumā ar augstākā līmeņa spēli".

Ņemot vērā vērtēšanas kritērijus, nav brīnums, ka šo balvu iegūst vairākkārt, jo šādu spēles stilu, kas atbilst balvas prasībām, nemaina. Piecas reizes lēdijas Bingas balvu ieguvis Veins Greckis, pēdējās četras sezonas pēc kārtas – Pāvels Dacjuks, iekams pagājušogad viņu izkonkurēja Tampabejas "Lightning" uzbrucējs Martins Senluiss.

Senluiss ir arī starp trim šāgada pretendentiem līdz ar Detroitas "Red Wings" aizsargu Niklasu Lidstrēmu un Dalasas "Stars" uzbrucēju Luī Eriksonu, kurš pirmoreiz nominēts šai balvai. Lidstrēms ir pirmais aizsargs 57 gadu laikā, kas nominēts lēdijas Bingas balvai.

Senluiss NHL regulārajā sezonāguva 99 rezultativitātes punktus, gūstot 31 vārtus un izdarot 68 piespēles, kas bija otrs labākais rādītājs līgā. Turklāt 82 spēlēs Senluiss nopelnījis tikai 12 soda minūtes.

Jaunais zviedru uzbrucējs Eriksons šosezon guvis vairāk vārtu skaitliskajā vairākumā - 10 – nekā nopelnījis soda minūtēs – astoņas.

Lēdijas Bingas balvu līdz ar pārējiem NHL apbalvojumiem pasniegs svinīgā ceremonijā Lasvegasā 22. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!