Foto: AFP/Scanpix

Čehu uzbrucējs Jaromīrs Jāgrs ir pārspējis leģendāro Gordiju Hovu un kļuvis par trešo visu laiku rezultatīvāko spēlētāju Nacionālās Hokeja līgas (NHL) vēsturē, vēsta Floridas "Panthers".

Pirmdienas spēlē, kurā "Panthers" NHL regulārā čempionāta spēlē tikās ar Bostonas "Bruins", Jāgrs izcēlās ar rezultatīvu piespēli un ieguva savu 1851. rezultativitātes punktu NHL, kas viņam ļāva apiet Gordiju Hovu.

Ja 44 gadus vecais čehu hokejists turpinās savu NHL karjeru, viņam vēl ir iespēja šajā statistikā "saķert" otrajā vietā esošo Marku Mesjē, kam ir 1887 rezultativitātes punkti. Līderis Veins Greckis gan ir iespaidīgi tālāk - 2857 punkti.

Jāgra tautietis un komandas biedrs Jakubs Vorāčeks pēc šīs spēles, kurā "Panthers" piekāpās "Bruins" ar 4:5, ar smaidu pauda sajūsumu un lepnumu par Jāgra sasniegto. "Viens no patīkamākajiem momentiem, kas man saistās ar Jaromiru, ir tas, ka viņš ir no manas dzimtās pilsētas, Kladno," saka Vorāčeks. "Visi mana vecuma bērni dievināja viņu. Mani tas ļoti motivēja. Es necentos būt līdzīgs viņa, taču, kad tu redzi, ka viņš ir labāks, tu iegūsti tādu kā grūdienu: es varu spēlēt pasaules labākajā līgā, varu darīt to, ko dara Jāgrs un pirkt sev dārgas mašīnas."

"Grūti noticēt, ka viņam jau 44 gadi. Cilvēki turpina jautāt, kad viņš beigs savu karjeru, bet man, godīgi sakot, nešķiet, ka viņš jebkad aizies no sporta," smejas Jakubs Vorāčeks. "Viņš nav visātrākais spēlētājs, taču ir ļoti gudrs hokejists ar ļoti ātrām rokām un spēcīgu metienu. Es domāju, ka viņš NHL aizkavēsies vēl vismaz uz trim gadiem."

"Jāgra mantojums - daļa manas paaudze sun tie bērneļi, kam tagad ir pieci gadi. Viņi joprojām skatās, kā viņš spēlē," norāda hokejists. "Viņš ir ļoti daudz ko izdarījis Čehijas labā. Es vienmēr esmu teicis - ja Jāgrs balotēsies uz Čehijas prezidenta amatu, viņš tiktu ievēlēts."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!