Foto: F64

Latviešu hokeja uzbrucēja Rūdolfa Balcera piektdien tika atzīts par savas komandas labāko spēlētāju IIHF Čempionu līgas spēlē, kurā viņa pārstāvētā Norvēģijas vienība Stavangeras "Oilers" izbraukumā ar 3:4 (1:1, 0:1, 2:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Triņecas "Ocelari" spēlētājiem no Čehijas.

Izlīdzinājumu 3:3 "Oilers" panāca vien 47 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad atzīmējās kanādietis Džošs Suaress, tomēr pagarinājumā mājinieki izrāva uzvaru, vārtus gūstot pieredzējušajam Zbiņekam Irglam.

Balcers šoreiz izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem, divām soda minūtēm un neitrālu lietderības koeficientu. Neskatoties uz pieticīgo statistiku, tieši latviešu uzbrucējs tika nosaukts par savas vienības labāko spēlētāju.

Kā zināms, pirms nedēļas pirmajā kārtā Balcers guva vārtus, bet "Oilers" savu skatītāju priekšā pieveica "Ocelari" ar 4:1.

Pašlaik "Oilers" ar četriem punktiem atrodas savas apakšgrupas līderpozīcijā, bet tai vēl atlikušas divas spēles ar Somijas vienību "KalPa".

Kā zināms, ar diviem zaudējumiem Čempionu līgas sezonu iesākusi pieredzējušā latviešu uzbrucēja Herberta Vasiļjeva pārstāvētā Vācijas vienība Krēfeldes "Pinguine" un Francijas vienība Grenobles "Bruleurs de Loups" ar vārtsargu Ervīnu Muštukovu ierindā, tomēr arī tās saglabā labas izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram.

Šogad Čempionu līgas turnīrā piedalās 48 klubi no 12 Eiropas valstīm, kas sadalīti 16 apakšgrupās. Grupu turnīrs norisināsies līdz 6.septembrim. Katra komanda aizvadīs četras spēles - divas savā laukumā un divas izbraukumā. Apakšgrupu pirmās un otrās vietas ieguvējas kvalificēsies turnīra 1/16 finālam.

Visās izslēgšanas turnīra kārtās, izņemot finālu, uzvarētāji tiks noskaidroti divu maču summā. Savukārt titula mačs gaidāms nākamā gada 9.februārī.

Arī otrajā hokeja Čempionu līgas sezonā Latvijas klubi nepiedalās.

Kā zināms, par pirmās sezonas uzvarētājiem Čempionu līgas turnīrā hokejā februārī tika kronēts Zviedrijas klubs "Lulea", kas savā laukumā notikušajā finālspēlē ar 4:2 pārspēja citu Zviedrijas vienību Gēteborgas "Frolunda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!