Foto: F64
Tā kā Latvijas hokeja izlases sastāvā pašlaik ir daudzi jaunie spēlētāji, minimālais zaudējums pirmajā pārbaudes spēlē ar Krieviju ir cienījams rezultāts, uzskata Latvijas izlases treneris Toms Kūlens.

Kā ziņots, Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlē piektdien Latvija ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:2, 0:0) savā laukumā piekāpās Krievijas valstsvienībai, ko vada bijušie Latvijas izlases spēlētāji un tās treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

"Šī bija noderīga spēle jaunajiem hokejistiem, viņiem bija lielisku iespēju spēlēt pret tādu komandu kā Krievija," pēc mača teica Kūlens. "Panācām cienījamu rezultātu."

Kūlens atzina, ka vairākiem uzbrucējiem ir mikrotraumas, tāpēc pagaidām vēl nav zināms, kas spēlēs sestdien gaidāmajā abu komandu otrajā mačā.

"Patika spēle. Mūsu komanda vēl tikai sāk sevi iepazīt, bet neko sliktu nevaru teikt," par savu trešo spēli pie Krievijas izlases stūres izteicās Znaroks. "Veidojām momentus, bet beigās mazliet pietrūka, lai pārsvars būtu drošāks."

Tā kā Krievijas izlase Rīgā ieradusies ar sešām maiņām, Znaroks atzina, ka sestdienas spēlē laukumā dosies visi šoreiz nespēlējušie hokejisti.

Latvijas izlasi pašlaik trenē Toms Kūlens, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns, bet galvenais treneris Teds Nolans komandai pievienosies ap nākamās nedēļas beigām.

Pirmajās divās EHC turnīra spēlēs Latvijas izlase pagājušajā nedēļā izbraukumā divreiz ar 1:5 zaudēja Somijai.

Gan Somija, gan Krievija gaidāmajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar Latviju.

Pēcāk, 25. un 26.aprīlī, Rīgā Latvijas izlasei gaidāmas vēl divas EHC turnīra spēles pret Franciju. Savukārt pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta tiks aizvadītas Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, kad no 1. līdz 3.maijam Latvijas izlase piedalīsies trīs valstu pārbaudes turnīrā. Bez mājiniekiem slovākiem turnīrā piedalīsies vēl Norvēģijas valstsvienība.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!