Foto: LETA

Amerikas Hokeja līgas (AHL) izslēgšanas turnīru ar uzvaru piektdien sākusi Latvijas uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda".

"Barracuda" komanda Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā savā laukumā ar 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) pieveica Stoktonas "Heat", sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Jevpalovs šajā mačā ar metieniem neizcēlās, taču nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +2. Uzvarētāju labā divus vārtus iemeta Raiens Karpenters.

Regulārajā turnīrā Jevpalovs 65 mačos izcēlās ar 13 vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu +13.

Abas komandas turpat Sanhosē atkārtoti tiksies svētdien.

Tikmēr ar zaudējumu izslēgšanas turnīru sākusi regulārā čempionāta uzvarētāja Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", ko pārstāv latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers. Šī vienība Austrumu konferences ceturtdaļfināla pirmajā mačā izbraukumā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Providensas "Bruins" hokejistiem.

Bļugers šajā mačā izpildīja divus metienus pa vārtiem un nopelnīja lietderības koeficientu +1.

Latvietis šosezon 54 regulārās sezonas mačos guva septiņus vārtus un veica 24 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +24, kas bija septītais labākais rādītājs līgā un trešais komandā.

Arī "Penguins" un "Bruins" nākamais duelis notiks svētdien Providensā.

Līdz pat sezonas pēdējais kārtai "Penguins" un "Barracuda" cīnījās par uzvaru regulārajā čempionātā, ko gan noslēgumā izcīnīja Vilksbāres/Skrentonas klubs.

Ar zaudējumu izslēgšanas turnīru sākusi arī vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" komanda, kas Austrumu konferences ceturtdaļfināla pirmajā mačā izbraukumā ar 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) piekāpās Sentdžonsas "IceCaps".

Gudļevskis šajā spēlē palika uz rezervistu soliņa, kamēr Maiks Makena atvairīja 19 no 21 metiena.

Abas komandas nākamo maču aizvadīs jau sestdien, vēlreiz spēkojoties "IceCaps" laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!