Foto: F64

Latvijas uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" sestdien iekļuva Amerikas Hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas pusfinālā.

"Barracuda" ceturtdaļfināla piektajā mačā viesos ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pārspēja Sandjego "Gulls" vienību, sērijā līdz četriem panākumiem uzvarot ar rezultātu 4-1.

Jevpalovs, kurš nebija pieteikumā sērijas iepriekšējos divos mačos, šoreiz atgriezās laukumā un veica vienu metienu pa vārtiem, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Astoņās izslēgšanas turnīra cīņās Jevpalovs pie rezultativitātes punktiem joprojām nav ticis.

AHL pusfinālā "Barracuda" spēkosies ar Grendrepidsas "Griffins".

Tāpat sestdien uzvaru izcīnīja latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch", kas savā laukumā ar 5:1 (1:1, 2:0, 2:0) pieveica Toronto "Marlies", sērijā izvirzoties vadībā ar 3-2.

"Crunch" vārtus šajā mačā sargāja Maiks Makena, kurš atvairīja 26 no 27 pretinieku mestajām ripām, tiekot atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

Gudļevskis arī šoreiz palika uz rezervistu soliņa. Izslēgšanas turnīrā viņš laukumā bijis vienā spēlē, uz ledus pavadot 38 minūtes.

Tikmēr izslēgšanas turnīra pirmo kārtu nepārvarēja regulārā čempionāta uzvarētāja Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", ko pārstāv latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers. Viņš pievienojies Latvijas izlasei un piedalās pasaules čempionātā, sestdien mačā ar ASV gūstot savus pirmos vārtus turnīrā. Līdz pat pēdējais kārtai "Penguins" un "Barracuda" cīnījās par uzvaru AHL regulārajā čempionātā, noslēgumā panākumu izcīnot Vilksbāres/Skrentonas klubam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!