Foto: Itar-Tass/Scanpix
Smagu uzvaru Latvijas atklātā hokeja čempionāta spēlē trešdien izcīnīja turnīra līdervienība JLSS/"Zemgale", kas izbraukumā ar rezultātu 3:2 (2:1, 0:0, 1:1) pieveica sacensību pastarīti - "Rīga 95" komandu.

Uzvarētājiem šajā mačā vārtus guva Jānis Zariņš, Mārtiņš Gailis un Ēriks Ozollapa, bet "Rīga 95" rindās precīzi bija Rūdolfs Pētersons un Ruslans Ignatovičs.

Čempionāta kopvērtējumā pēc šī mača JLSS/"Zemgale" ar 12 punktiem četrās spēlēs saglabāja pirmo vietu, bet "Rīga 95" hokejisti četrās cīņās pie punktiem vēl nav tikuši un ieņem pēdējo, desmito pozīciju.

Kā ziņots, Latvijas atklātajā čempionātā šosezon pirmo reizi kopš 1947.gada startē desmit komandas.

Komandas, kas regulārajā čempionātā ierindosies pirmajās divās vietās, izslēgšanas spēles sāks no pusfināla. Ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kuras ierindosies no 3. līdz 6.vietai, bet Lietuvas klubs Elektrēnu "Enerģija" izslēgšanas spēlēs nepiedalīsies.

Lai izvairītos no aizvadītās sezonas fināla atkārtojuma, kad "Liepājas metalurgs 2" komandu pārstāvēja spēlētāji, kuri visu sezonu aizvadīja Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ), ticis pieņemts, ka divu valstu čempionātos sezonas laikā drīkstēs piedalīties ne vairāk kā trīs viena kluba 1992./1993.gadā vai agrāk dzimušie laukuma spēlētāji plus viens vārtsargs.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā "Liepājas metalurgs 2", kurai pievienojās spēcīgākie "Liepājas metalurga" komandas hokejisti, ar 4-0 pieveica "Ozolnieki/Monarch".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!