Maskavas CSKA ir iespējams labākais uzbrukums visā līgā, pēc Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles ceturtdien izteicās Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

imageSpēles foto galerija 

Jau ziņots, ka "Dinamo" savā laukumā ar rezultātu 2:6 (2:4, 0:2, 0:0) zaudēja vienai no līgas līdervienībām Maskavas CSKA, pārtraucot savu septiņu pēc kārtas uzvaru savā laukumā sēriju.

Rezultātu jau pēc nospēlētām 42 sekundēm atklāta "Dinamo" uzbrucējs Marks Hartigans, tomēr mača piektajā minūtē Sergejs Širokovs panāca neizšķirtu, bet mača desmitajā minūtē Deniss Paršins, klubam CSKA spēlējot skaitliskajā vairākumā, vadībā izvirzīja jau Maskavas klubu.

Spēles 13.minūtē Mika Hanula guva trešos vārtus kluba CSKA labā, pēc divām minūtēm Vadims Jepančincevs panāca jau 4:1 viesu labā, bet vēl pēc 30 sekundēm Marsels Hosa, "Dinamo" spēlējot piecatā pret četriem pretinieka spēlētājiem, vienus vārtus atguva. Spēles 29.minūtē Širokovs guva savus otros vārtus šajā mačā, panākot 5:2 CSKA labā, bet vienu minūti pirms otrās trešdaļas beigām Pjotrs Sčastļivijs panāca jau 6:2 viesu labā.

"CSKA ir augstas klases komanda un uzskatu, ka tai ir viens no labākajiem uzbrukumiem KHL. To mēs spēles sākumā izbaudījām, kad spēlētāji muļķīgi iesaistījās atklātā hokejā. Tā mēs nedrīkstam spēlēt, bet mača turpinājumā spēle bija līdzīga," pēcspēles preses konferencē atzina Šuplers.

"Mums komandā ir daudz savainoto spēlētāju, tāpēc ir smagi spēlēt. Arī Armands Bērziņš šodien guva traumu, kas cerams nebūs nopietna. Mums šādi mači dod labu pieredzi," teica "Dinamo" galvenais treneris.

Runājot par vārtsarga Ervīna Muštukova debiju KHL čempionātā, Šuplers izteicās, ka "izlēmu dod viņam iespēju un viņš labi sevi pierādīja. Varēja redzēt, ka Ervīns cenšas, turklāt sev atvēlētājās 20 minūtēs neielaida vārtus."

"Sapratām, ka "Dinamo" divas dienas pēc kārtas būs grūti spēlēt, tāpēc centāmies uzturēt lielu ātrumu, kas mums izdevās, tāpēc trešajā trešdaļā jau bijām ieguvuši lielu pārsvaru. Patīkami spēlēt tādā atmosfērā un ir skaidrs, kāpēc "Dinamo" ir augstā vietā čempionāta kopvērtējumā. Šeit cilvēki mīl hokeju un Rīgā skatītāji ir kā sestais laukuma spēlētājs," pēc mača atzina CSKA galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs.

Abas komandas savā starpā šajā sezonā jau vienu reizi bija spēlējušas. 22.septembra spēlē Maskavā Rīgas "Dinamo" komanda uzvarēja ar rezultātu 4:3.

Nākamās trīs spēles "Dinamo" aizvadīs viesos ar Latvijas izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Balašihas MVD, Mitišču "Atlant" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo", attiecīgi 12., 14. un 16.februārī. Savukārt KHL regulāro čempionātu Rīgas vienība noslēgs ar pieciem mačiem savā laukumā - pa divām reizēm būs jāspēlē ar Novosibirskas "Sibirj" un Habarovskas "Amur", bet vienā mačā "Dinamo" pretinieki būs Novokuzņeckas "Metallurg".

KHL kopvērtējumā "Dinamo" ar 71 izcīnīto punktu 48 spēlēs saglabāja 11.vietu, bet CSKA ar 94 punktiem 49 mačos pakāpās uz trešo vietu.

Cīņu par Gagarina kausu "play off" izspēlē turpinās regulārā čempionāta 16 labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!