Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pēdējos gados Latvijas Hokeja federācijas (LHF) darbā Kirova Lipmana vadībā bija pārāk daudz autoritārisma, bet tagad galvenais uzdevums ir sakārtot Latvijas hokeja sistēmu, lai nākotnē valstsvienība varētu stabili atgriezties vadošo desmit komandu pulkā, pēc ievēlēšanas LHF prezidenta amatā sacīja Aigars Kalvītis.

Jau vēstīts, ka LHF kongresā piektdien valdes priekšsēdētāja amatā negaidīti tika ievēlēts Kalvītis, kurš ieņems ilggadējā prezidenta Lipmana vietu.

"Esmu hokejā ļoti daudzus gadus. Redzot, kas šobrīd šeit notiek, kad hokeja sabiedrība ir saplēsusies, kad ir konflikti, kad cilvēki nespēj vienoties, kad ir par daudz autoritārisma visos lēmumos, es piekritu šim uzaicinājumam kalpot hokejam arī tālāk. Ceru, ka spēsim pieņemt pareizos lēmumus par labu hokejam," žurnālistiem sacīja Kalvītis.

Kalvītis par prioritāti izvirzīja Latvijas hokeja sistēmas sakārtošanu, kas ilgtermiņā varētu dod vēlamo rezultātu.

"Sportā vienmēr ir kā šūpolēs – uz augšu un uz leju. Izvirzīt mērķi izcīnīt tikai augstas vietas, nebūtu pareizi. Pareizi būtu izveidot konkurētspējīgu sistēmu. Par vietām es tik daudz nepārdzīvoju, kā par to, ka citās valstīs lietas notiek labāk. Tādas valstis kā Dānija un Norvēģija, kuras mums pirms pāris gadiem vispār nebija konkurentes, šodien mūs apspēlē. Ir laiks hokeja sistēmu sakārtot, lai aug jauni un talantīgi spēlētāji," turpināja jaunais LHF prezidents. "Ir jāsakārto sistēma, lai varētu spēlēt mūsdienīgu hokeju, lai mēs varētu atgriezties tur, kur mēs bijām – pasaules pirmajā desmitniekā. Šobrīd situācija ir tāda, ka mēs slīdam uz leju, taču tas nav sportistu dēļ, bet gan sistēmas dēļ."

"Sistēmu sakārtosim visās jomās, sākot no piecus gadus veciem bērniem līdz junioriem un tad tālāk līdz pieaugušajiem," viņš turpināja. "Jāievieš mūsdienīga pārvaldes sistēma pašā LHF, kur līdz šim valdīja autoritārisms. Ir jāizveido vairākas komitejas, jāatjauno normāls treneru padomes darbs, jādeleģē atbildība vairākiem cilvēkiem, jo viens es ar to nekad galā netikšu. Jāstrādā ir komandai. Galvenais uzdevums ir piesaistīt hokejam vairāk naudas, kas dos vairāk iespēju," uzsvēra Kalvītis.

Kalvītis pirms 10 gadiem bija LHF valdē, kur viņš sadarbojās ar Lipmanu. Pats Kalvītis uzsver, ka viņam nav nekādu personisku pārmetumu līdzšinējam LHF prezidentam, taču laiki mainās un nekas neesot mūžīgs.

Kalvīša ievēlēšanā nozīmīgu lomu spēlēja Viestura Koziola aktivitātes, kurš paveica lielu aizkulišu darbu. Jaunievēlētais prezidents atklāja, ka viņš jau pirms balsojuma bija diezgan pārliecināts par balsu vairākumu.

"Mani šonedēļ uzrunāja vairāki hokeja cilvēki, kuriem bija balsstiesības. Kad šis vairākums bija garantēts, tad es nevarēju viņus pievilt. Tikai bija jautājums, vai šis balsojums notiks," atklāja Kalvītis.

Kalvītis iepriekš strādāja arī Rīgas "Dinamo" valdē, bet to pameta pēc darba pieņemšanas "Latvijas Gāzē". Paredzams, ka tagad LHF un Rīgas "Dinamo" sadarbība būs ciešāka nekā līdz šim.

""Dinamo ir mūsu lielākā hokeja organizācija. Uz tās pleciem balstās gan hokeja izlases kandidāti, gan arī junioru un jauniešu izlases kandidāti. Sadarbībai ir jābūt ciešai un racionālai," uzskata Kalvītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!