Foto: USA Today Sports
Kanādas hokeja izlase, turpinot gatavoties Pasaules kausa izcīņai, sestdien pārbaudes mačā savu skatītāju priekšā ar 5:2 (3:1, 1:1, 1:0) uzvarēja ASV valstsvienību.

Pirmās trešdaļas laikā kanādieši izvirzījās vadībā ar 3:0, kad pa vārtiem guva Logans Kutūrs, Džons Tavaress un Džejs Boumeisters. Tiesa, pēcāk, pateicoties Raiena Makdonaha un Džona Karlsona precīzajiem raidījumiem, ASV samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Viesiem panākt Kanādu gan neizdevās, turklāt spēles otrajā pusē šī izlase palielināja savu pārsvaru, kad ar vārtiem atzīmējās Mets Dušeins un Tavaress.

Pirms tam piektdien šo abu komandu savstarpējā cīņā ASV bija pārāka ar 4:2.

Jau vēstīts, ka Čehijas hokejisti sestdien savā laukumā ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju. Krievus 42.minūtē vadībā izvirzīja Ņikita Kučerovs, tomēr 71 sekundi pirms pamatlaika beigām izlīdzinājumu panāca Tomāšs Plekanecs, bet sekojošajā "bullīšu" sērijā čehi bija labāki ar 2:1, uzvaras vārtus gūstot Alešam Hemskim.

Abas komandas savā starpā tikās arī ceturtdien, kad krievi savā laukumā guva uzvaru ar 4:3.

Tikmēr Zviedrija revanšējās Somijai, svinot panākumu ar 6:3 (2:0, 1:2, 3:1).

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Patriks Hornkvists. Tāpat divus vārtus guva arī Luī Ēriksons, bet pa reizei atzīmējās Niklass Bekstrēms un Filips Fošberjs, kuram bija arī divas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Somijas sastāvā precīzi meta Miko Koivu, Rasmuss Ristolainens un Eriks Haula.

Ceturtdien abu komandu pirmajā mačā Somija bija labāka pēcspēles metienos ar 3:2.

Pasaules kauss hokejā norisināsies no 17. septembra līdz 1.oktobrim. Turnīrā Toronto tajā startēs astoņas komandas - Kanāda, ASV, Zviedrija, Krievija, Čehija, Somija, Eiropas komanda un Ziemeļamerikas jauno hokejistu izlase. Tās būs sadalītas divās apakšgrupās.

Pasaules kausa sacensības hokejā pirmoreiz risinājās 1996. gadā, kad tās tika ieviestas kā leģendārā Kanādas kausa izcīņas aizstājējas. Togad kausu izcīnīja ASV izlase, bet otro reizi turnīrs tika rīkots 2004. gadā, kad laurus plūca Kanādas hokejisti.

Iepriekšējā turnīrā 2004.gadā astoņas komandas piedalījās spēlēs septiņās pilsētās Ziemeļamerikā un Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!