Foto: Reuters/Scanpix
Kanādas hokeja izlase otrdien sasniedza Pasaules kausa izcīņas pusfinālu, grupu turnīra otrajā mačā ar rezultātu 4:2 (3:1,1:0. 0:1) pārspējot ASV valstsvienību.

Savukārt ASV izlase pēc šīs spēles zaudēja izredzes iekļūt pusfinālā, jo tai šis bija otrais zaudējums divās aizvadītajā spēlēs.

Amerikāņi aizvadītajā cīņā pirmie izvirzījās vadībā, kad Raiens Makdonahs piektajā minūtē precīzi meta, tomēr spēles turpinājumā četrus vārtus pēc kārtas guva kanādieši. Vispirms Mets Dušēns un Korijs Perijs izcēlās ar rezultatīviem metieniem ar 14 sekunžu intervālu, bet 13. minūtē Dušēns vēlreiz bija precīzs. Spēles 39. minūtē rezultāts kļuva 4:1, jo "golu" guva arī Patrīss Beržerons, savukārt divas minūte pirms spēles beigām Timotijs Līfs Ošī iemeta otros vārtus ASV.

No A grupas pusfinālu vienu kārtu pirms apakšgrupu turnīra beigām garantējušas Kanādas un Eiropas izlases, bet Čehija un ASV zaudējušas izredzes cīnīties par uzvaru turnīrā.

Otro uzvaru B apakšgrupā izcīnīja Zviedrijas valstsvienība, kas ar rezultātu 2:0 (0:0,1:0, 1:0) pārspēja Somijas valstsvienību. Arī zviedri tādējādi garantēja sev vietu pusfinālā.

Zviedriem otrajā periodā ar vārtu guvumu izcēlās Antons Stralmans, bet pašās spēles beigās otros vārtus guva Luī Ēriksons. Savukārt Zviedrijas izlases vārtsargs Henriks Lundkvists atvairīja visus 36 pretinieku metienus.

B grupā Zviedrija izcīnījusi divas uzvaras divās spēlēs, bet Krievijai un Ziemeļamerikas U-23 izlasei ir pa vienai uzvarai. Savukārt Somijai nav spējusi divās spēlēs tikt pie uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!