Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules kausa izcīņas hokejā pirmajā finālspēlē Kanādas valstsvienība ar rezultātu 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) pārspēja Eiropas izlasi, sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Kanādieši jau spēles trešajā minūtē guva vārtus, kad ātrajā pretuzbrukumā Patrīss Beržerons piespēlēja Bredam Maršānam, kurš no ļoti tuvas distances meta precīzi. 11 minūtes vēlāk Raiens Geclafs atrada Stīvenu Stemkosu, kurš ievirzīja ripu vārtos un panāca 2:0.

Otrajā trešdaļā Tomašs Tatars spēja vienus vārtus Eiropai atgūt. Deniss Zeidenbergs uzmeta pa vārtiem, ripa atlēca pret spēlētājiem vārtu priekšā, bet to ieguva Tatars, un viņš ātri to meta vārtos. Taču eiropiešiem neizdevās izlīdzināt spēles rezultātu, un mača 50. minūtē Beržerons atjaunoja Kanādai divu vārtu pārsvaru un panāca spēles gala rezultātu.

Eiropas izlases vārtsargs Jaroslavs Halāks šajā spēlē atvairīja 35 no 38 pretinieku metieniem, kamēr kanādietis Kerijs Praiss tika galā ar 32 metieniem.

Kanādas izlase uzvarēja pēdējā Pasaules kausa izcīņā 2004. gadā, bet tagad kanādiešu hokejisti ir soļa attālumā no triumfa atjaunotajā turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!