Foto: USA Today Sports

Kanādas hokeja izlases spēlētājs Breds Maršāns pirmdien uz astoņiem gadiem pagarinājis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Bostonas "Bruins".

Jaunā vienošanās stāsies spēkā ar 2017./2018. gada sezonu.

Līgums paredz, ka Maršāns astoņu gadu laikā saņems 49 miljonus ASV dolāru (43,5 miljonus eiro). Vidēji sezonā Maršāns saņems 6,12 miljonus dolāru (5,4 miljonus eiro).

Šobrīd 28 gadus vecajam Maršānam šosezon noslēgsies četru gadu līgums ar "Bruins", taču abas puses jau laicīgi ir vienojušās par sadarbības turpināšanu.

"Šī man un manai ģimenei ir ļoti nozīmīga diena. Vēlos pateikties "Bruins" īpašniekiem Džeikobsu ģimenei, Kemam Nīlijam, Donam Svīnijam un kluba galvenajam trenerim Klodam Žiljēnam, kā arī citiem treneriem un komandas biedriem, kā arī kluba līdzjutējiem, ka viņi joprojām atbalsta un uzticas man," sacīja Maršāns, kurš šobrīd ar Kanādas izlasi cīnās Pasaules kausa izcīņā.

"Ar "Bruins" esmu kopš manas profesionālās karjeras sākuma un nav citas vietas, kur es gribētu spēlēt," norādīja hokejists.

Aizvadītajā sezonā uzbrucējs 77 NHL regulārā čempionāta spēlēs guva 37 vārtus un atdeva 61 rezultatīvu piespēli, aizvadot savu labāko sezonu. Savukārt NHL karjerā viņš septiņās sezonās ir aizvadījis 454 NHL regulārā čempionāta spēles, kurās izcēlies ar 153 vārtiem un 136 rezultatīvām piespēlēm, bet Stenlija kausa izcīņā viņš 66 spēlēs ir guvis 16 vārtus un 23 reizes asistējis partneriem.

Pasaules kausa izcīņā Maršāns sestdien guva divus vārtus pusfināla cīņā pret Krieviju, palīdzot uzvarēt ar 5:3. Finālsērijā, kura sāksies otrdien, kanādieši sērijā līdz divām uzvarām tiksies ar Eiropas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!