Foto: AP/Scanpix

Kanādas komanda piektdien Špenglera kausa pusfinālā ar rezultātu 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) pārspēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Minskas "Dinamo", kā pirmā iekļūstot turnīra finālā.

Tikmēr otrā pusfinālā Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Šveices vicečempione pulksten 21.15 spēkosies ar turnīra saimnieci "Davos" vienību.

Pirmajā pusfinālā mača rezultātu astotajā minūtē atklāja Marks Antuāns Pulju, bet septiņas minūtes vēlāk Ivara Punnenova komandas biedrs no Langnau "Tigers" vienības dubultoja kanādiešu pārsvaru. Otrā perioda sākumā Andrejs Stepanovs vienus vārtus atguva, bet trešajā trešdaļā abu komandu rindās atzīmējās divi bijušie Rīgas "Dinamo" hokejisti. Vispirms Kanādas komandā ar vārtu guvumu izcēlās Čārlzs Genovejs, bet vēlāk ar precīzu metienu atbildēja arī Mets Elisons no Minskas "Dinamo".

Vēstīts, ka cīņā par pusfinālu Kanādas hokejisti ar 5:1 pārspēja Andra Džeriņa pārstāvēto Čehijas komandu Hradeckrālovas "Mountfield", bet "Davos" ar 3:1 pieveica citu KHL komandu Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Tikmēr "Lugano" un Minskas "Dinamo" vietas pusfinālā nodrošināja kā apakšgrupu uzvarētājas.

Špenglera kausa turnīrs noslēgsies sestdien.

Pērn Merzļikins un "Lugano" aizkļuva līdz turnīra finālam, kurā ar 3:4 piekāpās Kanādas komandai. Savukārt Latvijas aizsargs Artūrs Kulda, kurš pārstāv Helsinku "Jokerit" komandu, tika iekļauts sacensību simboliskajā izlasē.

Šveicē notiekošā Špenglera kausa izcīņa norisinās kopš 1923. gada, un tas ir otrais vecākais starptautiskais klubu turnīrs pasaulē aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL).

Pirms trim gadiem par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Ženēvas "Servette" vienību no Šveices.

Špenglera kausa izcīņā neviena KHL komanda nav triumfējusi kopš 2010. gada, kad to paveica Sanktpēterburgas SKA. Gadu vēlāk turnīrā piedalījās arī Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", turnīru noslēdzot otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!