Foto: Reuters/Scanpix
Kanādas un Eiropas hokeja izlases ar "sausajām" uzvarām sestdien uzsāka Toronto notiekošo Pasaules kausa izcīņu.

A apakšgrupas spēlē kanādieši ar 6:0 (3:0, 2:0, 1:0) pārspēja Čehiju. Tikmēr Eiropas komanda ar 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) pieveica ASV.

Kanādas un Čehijas izlašu duelī spēles rezultātu devītajā minūtē atklāja Sidnijs Krosbijs, bet pirmā perioda beigās ar vārtu guvumiem izcēlās arī Breds Maršāns un Patrīss Beržerons. Otrajā trešdaļā Kanādas izlases labā izcēlās Džo Torntons un Džonatans Tēvzs, bet punktu mājinieku uzvarai pielika Alekss Pjetrangelo, kurš bija precīzs trešā perioda 13.minūtē.

Kanādas izlases vārtus šajā spēlē sargāja Korijs Praiss, kurš tvēra visas 27 čehu hokejistu mestās ripas, bet par mača pirmo zvaigzni tika atzīts Krosbijs.

Tikmēr ASV un Eiropas izlašu cīņā mača rezultāts tika atklāts piektajā minūtē, kad precīzi meta slovāku uzbrucējs Marians Gaboriks. Savukārt otrajā trešdaļā ar vārtu guvumiem atzīmējās vācietis Leons Draizaitls un francūzis Pjērs Eduārs Belemārs.

Par mača pirmo zvaigzni tika atzīts slovāku vārtsargs Jaroslavs Halāks, kurš atvairīja visas 35 amerikāņu mestās ripas, kamēr pati Eiropas komanda pa pretinieku vārtiem meta vien 17 reizes.

Svētdien turnīru uzsāks B apakšgrupas komandas, Krievijai tiekoties ar Zviedriju un Somijai spēkojoties ar Ziemeļamerikas U-23 komandu.

Pasaules kauss hokejā norisināsies līdz 1.oktobrim.

Pasaules kausa sacensības hokejā pirmoreiz risinājās 1996.gadā, kad tās tika ieviestas kā leģendārā Kanādas kausa izcīņas aizstājējas. Togad kausu izcīnīja ASV izlase, bet otro reizi turnīrs tika rīkots 2004.gadā, kad laurus plūca Kanādas hokejisti.

Iepriekšējā turnīrā 2004.gadā astoņas komandas piedalījās spēlēs septiņās pilsētās Ziemeļamerikā un Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!