Foto: AFP/Scanpix
Virkne Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošo Kanādas hokeja zvaigžņu līgas lokauta laikā plāno organizēt paraugspēles Kvebekā, vēsta "TrueHockey.com".

Hokejisti, kuri neplāno lokauta laikā spēlēt Eiropā, kopā ar saviem aģentiem vēlas izveidot divas komandas.

Viena no komandām bāzētos Monreālā, bet otra - Kvebekā.

Vienībām plānots savstarpēji tikties vismaz reizi nedēļā, spēlēm norisinoties Kvebekā. Visi no mačos gūtajiem ienākumiem tiktu novirzīti labdarībai.

To spēlētāju vidū, kuri nākuši klajā ar šādu ideju, ir Daniels Briērs, Klods Žirū (abi Filadelfijas "Flyers"), Patriss Beržerons (Bostonas "Bruins"), Deivids Perons (Sentluisas "Blues") un Marks Andrē Flerī (Pitsburgas "Penguins").

Jau vēstīts, ka, noslēdzoties līdzšinējam kolektīvajam līgumam, aizvadītajā nedēļas nogalē sākās NHL lokauts. Līdz ar to slēgtas visu klubu treniņbāzes un tās netiks atvērtas līdz jauna kolektīvā līguma parakstīšanai. Tikpat ilgi visi spēlētāji ir brīvi no saistībām ar NHL klubiem.

Lielākās nesaskaņas abām pusēm ir par ienākumu sadali. Pašlaik klubiem hokejistu algās atļauts tērēt līdz 57% no sava budžeta, bet līgas vadība šos griestus vēlas samazināt līdz 46% atzīmei. Tikmēr līgas Spēlētāju asociācija (NHLPA) piedāvā šo robežu nākamajiem trijiem gadiem starp 52-54%.

Līdz ar to līgas darbība pārtraukta ceturto reizi kopš 1992.gada. Iepriekšējā NHL lokauta dēļ pilnībā tika atcelta 2004./2005.gada sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!