Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, kas piektdien norisinājās Stokholmā, ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Pols Karija, palīdzot Sentluisas "Blues" vienībai atspēlēties no divu vārtu deficīta un ar rezultātu 4:3 (1:2, 3:1, 0:0) pieveikt aizvadītās sezonas Stenlija kausa izcīņas finālistus Detroitas "Red Wings".

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucēja Martina Karijas brāļa Pola rēķinā bija arī uzvaras vārti, kas tika gūti jau otrās trešdaļas beigās. Vēl "Blues" labā vārtus guva Džejs Makklements un Brendons Krombīns. Savukārt Detroitas komandā ar precīziem metieniem izcēlās zviedrs Jūnatans Ēriksons, kā arī Kērks Moltbijs un Ville Leino.

"Šī bija lieliska uzvara un labs sezonas sākums," izteicās Karija. "Pirmajā trešdaļā spēle mums nevedās, bija pārlieku liels respekts pret spēcīgo Detroitas komandu. Ceru, ka rītdienas maču iesāksim pārliecinošāk."

Sestdien abas komandas aizvadīs vēl vienu spēli Stokholmā.

Tikmēr citā NHL Eiropas izbraukuma mačā, kas norisinājās Helsinkos, Floridas "Panthers" vienība pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 4:3 (0:0, 1:1, 2:2, 0:0, 1:0) pārspēja Čikāgas klubu "Blackhawks".

Pamatlaikā Floridas kluba labā vārtus guva Mihaels Froliks, Ville Koistinens un Deivids Būts, bet "Blackhawks" rindās precīzi metieni izdevās Patrikam Keinam, Dastinam Bifuljēnam un Patrikam Šarpam. Savukārt pēcspēles metienu sērijā izšķirošos vārtus, līdzjutējiem par prieku, guva tieši somu aizsargs Koistinens.

Arī "Panthers" un "Blackhawks" komandas sestdien aizvadīs atkārtotu maču Helsinkos.

Divas NHL regulārā čempionāta spēles piektdien notika arī Ziemeļamerikā. Tajās sezonu ar smagu uzvaru iesāka šī gada Stenlija kausa ieguvēji Pitsburgas "Penguins", kas savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 2:0, 0:1) pārspēja Ņujorkas "Rangers" hokejistus, savukārt Filadelfijas "Flyers" vienība ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) apspēlēja Karolīnas klubu "Hurricanes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!