Foto: F64

Rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta cīņā pirmdien veica latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, palīdzot viņa un vēl viena uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Maskavas "Dinamo", ko trenē Latvijas speciālisti Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, uzvarēt Mitišču "Atlant" komandu, kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Maskavas "Dinamo" savā laukumā bija pārāka pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (2:0, 0:1, 0:1, 0:0, 1:0), lai gan cīņas laikā pamanījās izsēt divu vārtu pārsvaru.

Karsums rezultatīvi piespēlēja jau Maskavas kluba pirmo vārtu guvumā, kad piektajā minūtē rezultātu atklāja Maksims Karpovs. Pirmās trešdaļas izskaņā mājinieki arī pamanījās dubultot vārtu pārsvaru, kad izcēlās Andrejs Mironovs. Tiesa, pamatlaika turpinājumā "Atlant" spēja divus vārtus atgūt, bet pagarinājumā neviena no komandām vārtus gūt neprata.

Pēcspēles metienu sērijā savu pirmo "bullīti" realizēja arī Daugaviņš, taču otrs gan nebija sekmīgs. Tiesa, tas neliedza maskaviešiem tik un tā izcīnīt smagu panākumu.

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 28 sekundes, veicot trīs neveiksmīgus metienus pa pretinieku vārtiem. Latvieša rēķinā arī divi bloķēti metieni un četri spēka paņēmieni.

Tikmēr Daugaviņš šoreiz nospēlēja 20 minūtes un 21 sekundi, izpildīja divus metienus un uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās.

Karsums šosezon 27 spēļu laikā guvis trīs vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles, kamēr Daugaviņš 30 maču laikā atzīmējies ar deviņiem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm, kas viņam ļauj būt Maskavas kluba otrajam rezultatīvākajam hokejistam.

Savukārt jau piekto zaudējumu pēc kārtas cietusi latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas komanda Astanas "Baris", kas izbraukumā ar 2:3 (1:1, 1:2, 0:0) atzina Kazaņas "Ak Bars" pārspēku.

Bārtulis šajā duelī laukumā pavadīja 18 minūtes un 53 sekundes, bloķējot vienu pretinieku metienu un veicot divus spēka paņēmienus.

Savukārt divu līgas līdervienību duelī Maskavas CSKA savā laukumā ar 5:3 (2:1, 1:2, 2:0) pārspēja pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošo Sanktpēterburgas SKA.

Uzvarētāju rindās ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās zviedrs Sīmons Jalmaršons, kamēr pretinieku rindās divas ripas iemeta arī Viktors Thonovs, kura leģendārais vectēvs naktī uz pirmdienu mira 84 gadu vecumā.

Jau vēstīts, ka pārliecinošu zaudējumu regulārā čempionāta mačā pirmdien piedzīvojusi pagaidām ne pārāk stabilu sniegumu demonstrējošā Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev", kas izbraukumā ar 0:3 (0:1, 0:0, 0:2) piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist" spēlētājiem.

Mača rezultāts tika atklāts 17.minūtē, kad vārtus "Avtomobilist" labā guva Eduards Levandovskis, bet trešajā trešdaļā vēl divas ripas viesu vārtos raidīja amerikāņu uzbrucējs Ārons Palušajs.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 18 sekundes, kas bija pārliecinoši ilgākais spēles laiks starp abu vienību hokejistiem, taču metienus pa pretinieku vārtiem neveica. Latvijas aizsarga rēķinā tikmēr viens bloķēts metiens un trīs spēka paņēmieni.

"Avtomobilist" hokejistiem izdevies izcīnīt jau trīs uzvaras pēc kārtas.

Tikmēr uzvaru pirms piektdien Latvijā gaidāmās cīņas pret vietējo Rīgas "Dinamo" izcīnījusi Habarovskas "Amur", kas savā laukumā ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pārspēja Vladivostokas "Admiral", kurā par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins.

Šī bija tikai otrā "Amur" uzvara pēdējo sešu cīņu laikā.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Salavat Julajev" 32 spēlēs iekrājusi 50 punktus, kas ļauj saglabāt ceturto vietu, taču tikai par punktu atpaliek Novosibirskas "Sibirj" un "Baris". Tikmēr "Admiral" ar 34 punktiem 30 mačos ieņem šīs konferences desmito vietu, kamēr "Amur" ar vien 28 punktiem 32 cīņās atrodas priekšpēdējā - trīspadsmitajā - pozīcijā.

Par Austrumu konferences līderi tikmēr kļuvusi "Ak Bars", kas 30 mačos iekrājusi 65 punktus, par diviem punktiem apsteidzot Omskas "Avangard" un Magņitogorskas "Metallurg", kas ir pašreizējie Gagarina kausa glabātāji.

Tikmēr Rietumu konferences un visas līgas vadībā nostiprinājusies CSKA, kas tagad ieguvusi 78 punktus 32 spēlēs, bet no tās par astoņiem punktiem atpaliek SKA, kam gan mačs rezervē. Maskavas "Dinamo" ar 59 punktiem 29 cīņās ir Rietumu konferences ceturtajā vietā, par septiņiem punktiem atpaliekot no Somijas kluba Helsinku "Jokerit".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!