Foto: DELFI

Bijušais Nacionālās Hokeja līgas (NHL) un Krievijas izlases aizsargs Darjuss Kasparaitis aizvadītajā nedēļā debitēja Lietuvas hokeja izlasē, un tas 45 gadus vecajam spēlētājam vairojis apetīti, jo viņš aprīlī grib uzspēlēt arī pasaules čempionātā.

Jau vēstīts, ka Kasparaitis pagājušajā nedēļā spēlēja Lietuvas izlasē "Crowns Baltic Challenge Cup" turnīrā, piepildot savu sapni pārstāvēt Lietuvu.

"Ir ļoti labas sajūtas par spēlēšanu Lietuvas izlasē. Galvā bija domas, ka esmu pārāk vecs un nevarēšu to izdarīt, taču izgāju laukumā un viss izdevās neslikti. Zinu, ka man jāstrādā, lai uzlabotu sportisko formu. Tagad mans sapnis ir spēlēšana Lietuvas izlasē pasaules čempionātā aprīlī," portālā "sports.ru" citēts Kasparaitis.

"Domāju, ka atrodos uz pareizā ceļa. Vēl ir daudz laika. Ja ar veselību viss būs kārtībā, tad mans sapnis piepildīsies. Esmu gatavs strādāt ar sevi," turpināja pieredzējušais hokejists.

Lietuvas izlase aprīlī spēlēs pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupā, kur spēkosies ar Ukrainu, Japānu, Igauniju, Horvātiju un Rumāniju.

Kasparaitis, kuram ir lietuviešu izcelsme, Krievijas izlases sastāvā izcīnīja trīs olimpiskās godalgas - 1992.gadā Albervilā viņš tika pie zelta, 1998.gadā Nagano pie sudraba, bet 2002.gada Soltleiksitijas Olimpiādē izcīnīja bronzas godalgu.

Viņš Nacionālajā hokeja līgā nospēlējis 863 spēles, kurās guva 27 vārtus un izdarīja 136 rezultatīvas piespēles. Tāpat 83 spēles viņš aizvadījis arī Stenlija kausa izcīņā, gūstot divus vārtus un izdarot desmit piespēles.

Par hokejista karjeras beigām Kasparaitis paziņoja 2009.gadā, kad vairs nevarēja turpināt spēlēt ceļgala savainojuma dēļ. Karjeras beigās viņš pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Sanktpēterburgas SKA, bet pēc tās noslēguma līdz 2011.gadam strādāja šīs vienības treneru korpusā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!