Foto: AFP/Scanpix/LETA
Zviedru vārtsargs Henriks Kārlsons kļuvis par Kazahstānas pilsoni, tādējādi pretendējot uz vietu nacionālajā hokeja izlasē.

Kārlsons savas karjeras laikā bija aizvadījis 11 spēles Zviedrijas izlasē, taču pasaules čempionātos nekad nebija piedalījies. 34 gadus vecais vārtsargs savulaik izmēģināja spēkus arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandās Kalgarī "Flames" un Čikāgas "Blackhawks", bet pēdējās sezonas pavadījis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Astanas "Barys".

Pieredzējušajam 199 centimetrus garajam vārtsargam vēl divas sezonas ir spēkā līgums ar "Barys" komandu, kurai viņš pievienojās 2016.gadā. Divu sezonu laikā viņš vienreiz ticis atzīts par KHL nedēļas labāko vārtsargu.

Iepriekš viņš pārstāvējis arī tādas KHL komandas kā Omskas "Avangard" un Helsinku "Jokerit".

Kazahstānas izlasē pēdējo gadu laikā allaž spēlējuši naturalizēti hokejisti. Piemēram, valstsvienību pārstāvējuši tādi spēlētāji kā Kevins Dalmens un Brendons Bočenskis no ASV, kā arī kanādieši Dastins Boids un Naidžels Douss.

Kazahstāna šogad notiekošajā pasaules čempionātā hokejā pirmajā divīzijā A grupā spēkosies ar Slovēnijas, Itālijas, Polijas, Lielbritānijas un mājinieces Ungārijas izlasēm. Savukārt B grupas cīņas risināsies Lietuvā.

Kazahstānas izlase 2016.gadā izkrita no pasaules čempionāta augstākās divīzijas, izšķirošajā spēlē ar 1:2 zaudējot Latvijai.

Savukārt Latvijas hokeja izlase turpina gatavošanos pasaules čempionātam augstākajā divīzijā, kas 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!