Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmajā pirmsssezonas pārbaudes spēlē "sauso" zaudējumu piedzīvoja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks", bet neveiksmi pagarinājumā piedzīvoja latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska komanda Tampabejas "Lightning".

"Canucks" savā pirmajā mačā ar 0:4 piekāpās Sanhosē "Sharks". Latviešu uzbrucējs laukumā bija 12:24 minūtes, reizi meta pa pretinieku vārtiem, trīs reizes pielietoja spēka paņēmienu, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs "-1". Ķēniņš mačā tika iemēģināts vienā maiņā ar slavenajiem zviedru brāļiem Henrīku un Danielu Sedīniem.

Tikmēr "Lightning" bez Gudļevska sastāvā papildlaikā ar 2:3 piekāpās Našvilas "Predators". Pirms mača jau bija zināms, ka treneri šoreiz nedos laiku Gudļevskim, kurš vēl pagājušajā nedēļā iedzīvojās savainojumā. Paredzams, ka latviešu vārtsargs varētu piedalīties nākamajās pārbaudes spēlēs, jo jau pirmdien viņš trenējās kopā ar visu komandu.

Šoreiz "Lightning" vārtus sargāja divi Gudļevska tiešie konkurenti cīņā par vietu sastāvā. Rejs Emerijs, aizvadot spēles pirmo pusi, atvairīja visus 10 metienus, bet Adamss Vilkokss atvairīja 14 no 17 metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!