Foto: F64
Smagu uzvaru Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) čempionāta spēlē svētdien izcīnīja Latvijas izlases uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā kopvērtējuma līdere Cīrihes "ZSC Lions", kas ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) izbraukumā izrāva panākumu pār Klotenes "Flyers".

Vienīgie vārti tika gūti četras sekundes pirms pamatlaika beigām, kad izcēlās Raiens Kellers.

Ķēniņš šajā mačā izpildīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem, kā arī nopelnīja četras soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Pirms tam sestdien neveiksmi cieta jaunā vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā turnīra pastarīte Rapersvīles "Jona Lakers", kas ar 4:6 (0:2, 0:1, 4:3) savā laukumā piekāpās tieši "Flyers". Cīņu uzsāka latvieša pieredzējušais kolēģis Davids Ebišers, kurš atvairīja tikai sešus no deviņiem pretinieku raidījumiem un 23.minūtē viņa vietā vārtos stājās Punnenovs, atvairot 18 no 20 raidījumiem.

Savukārt "sauso" panākumu izcīnīja vēl viena vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano" komanda, kas ar 4:0 (3:0, 0:0, 1:0) pieveica "Bern". Tomēr Merzļikins šoreiz palika rezervē.

Turnīra kopvērtējumā "ZSC Lions" izcīnījusi 91 punktu 44 spēlēs, kas ļauj pārliecinoši ieņemt pirmo vietu un par 14 punktiem apsteigt otrajā vietā esošo "Fribourg". "Lugano" tikmēr ar 74 punktiem ieņem ceturto vietu, bet Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ženēvas "Servette" ar 65 punktiem ir septītā. Savukārt "Jona Lakers" ar 36 punktiem ieņem pēdējo, 12.vietu čempionāta tabulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!